zo 23 februari – 14.30 – Klassiek – Duo Toeac – Accordeonrecital – Plaatsbewijzen beschikbaar

Share

Een lust voor oog en oor om deze twee dames samen te zien en te horen musiceren. De twee accordeonisten van Toeac mogen dan nog maar net afgestudeerd zijn, hun carrière is als een komeet van start gegaan. Ze behoren nu al tot de absolute top.

Pieternel Berkers en Renée Bekkers waren te horen en te zien in verschillende nationale en internationale tv– en radioprogramma’s waaronder ‘De Wereld Draait Door’ en ‘Vrije Geluiden’.

Renée en Pieternel speelden samen met orkesten en koren als het Radio Filharmonisch Orkest, het Schönberg ensemble, het Malando Orkest, het Metropole Orkest, Studium Chorale en het Rotterdams Kamerorkest.
Er zijn voor dit duo composities geschreven door o.a. G. Beljon, C. Meijering, N. Huijbregts, B. de Murashkin en B. Richter.

Toeac geeft met grote regelmaat concerten in binnen en buitenland. Ook speelden zij op verschillende bekende festivals zoals het Cheltenham Festival, Festival de Saintes, Festival van Vlaanderen, Rheingau Festival, Festival Aardklop, Kultur im Kreis, Mosel Musikfestival, Gergiev Festival.

Hun eerste CD ‘Nordic Music’ met werken van Scandinavische componisten is in februari 2012 uitgekomen.

Programma:
– Tango
– Rhythm of Straight Lines van Chiel Meijering
– Tango

        pauze

– Schilderijententoonstelling van Modest Mussorgsky, arr. Toeac
Source: Theater Landgraaf

About redactie

limburgeropuit2012
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.