Deel dit:
Share

Een wandelpad van 73 km vanaf Meerssen en gaat door het Geuldal, via Geulhem naar Berg en Terblijt en daarna via Bemelen, Cadier en Keer, Gronsveld, Sint Geertruid, Margraten, Reijmerstok, Slenaken, Epen, het Drielandenpunt bij Vaals, Mamelis en Simpelveld naar Heerlen v.v.

De route van totaal 73 km gaat vanaf NS-station Meerssen al meteen door het Geuldal via Geulhem naar Berg en Terblijt, hier is de route iets omgelegd en is gebruik gemaakt van wat rustiger wegen aan de rand van het dorp. Verder gaat het via Bemelen richting Cadier en Keer.

Vanaf het kloosterpark van het Missiehuis in Cadier en Keer is de route drastisch gewijzigd en gaat nu via een landgoed en een mooi natuurgebied, met prachtige vergezichten over Maastricht en het Belgische grensgebied, naar Gronsveld. Daarna verloopt de route ongewijzigd door het Savelsbos naar Sint Geertruid en via Margraten en Reijmerstok, langs het riviertje de Gulp, naar Slenaken. Vanaf Epen wandelt men vanaf de Volmolen weer langs de Geul en via Cottessen door de Vijlenerbossen naar het Drielandenpunt in Vaals. Voorbij Vaals is er weer een belangrijke, maar mooie wijziging aangebracht en is een zeer drassig weidepad vervallen. Verder is er een kleine parcourswijziging tussen Lemiers en Mamelis, hier is bij het Duitse plaatsje Orsbach een pad over de heuvelrug gevonden met een geweldig uitzicht. Het laatste stukje over Baneheide, Simpelveld, Huls en het natuurgebied Putberg naar Heerlen is ongewijzigd.

Meer informatie en bestellen: www.kwbn.nl

Spread the word. Share this post!