Deel dit:
Share

Vlakbij Panningen vind je aan de Heibloemseweg 7 in Panningen zichtstal ‘Op den Haegh’. Familie Kersten houdt hier 300 zeugen. Dit bedrijf is een ‘gesloten’ bedrijf, dat betekent dat een varken hier blijft van geboorte tot slacht. Het bedrijf van Familie Kersten is verspreid over meerdere locaties.

De zichtstal is gevestigd op dat gedeelte van het bedrijf waar de biggetjes geboren worden en blijven tot ze ongeveer 25 kilo wegen. Daarna verhuizen ze naar de andere locatie.

Hier kun je in verschillende kijkruimtes naar de dieren kijken. Eerst kom je de beren (mannetjesvarkens) tegen en dan de ongeveer 300 opfokzeugen (voor de biggetjes). De zwangere zeugen kun je zien vanuit een hoge skybox. In weer een andere stal vind je de kraamhokken en de gespeende biggen.

In de skybox ligt veel aanvullend informatiemateriaal. Op deze manier willen we een goed en volledig beeld geven van de intensieve varkenshouderij, want deze kent nog veel meer vormen en afdelingen dan je bij ons kunt bekijken.

Het bedrijf is gelegen langs diverse toeristische routes, zoals de Agrotour-route die langs wel 25 bedrijven in de regio voert en de bekende KnooppuntenRoute.

Openingstijden
De zichtstal is altijd open van 10.00-18.00 uur en je vindt de boerderij gemakkelijk via borden langs de weg.

Uiteraard is een excursie onder begeleiding ook mogelijk maar daarvoor dient u een afspraak te maken via tel. 077-3061744 of per email; info@plattelandscooperatie.nl   Entree: gratis

Spread the word. Share this post!