• Locatie: Galerie Pictura
  • Adres: Aijenseweg 16b
  • Postcode: 5854 PT
  • Plaats: Aijen
  • Tel.nummer:
  • E-mail:
  • Website: http://www.galeriepictura.nl
Deel dit:
Share

3 juli tot en met 20 augustus 2022
Galerie Pictura
Aijen

Opening 3 juli 15.00 uur “Herkenning” onder muzikale begeleiding van de kunstenaars

Peter Winkelaar heeft in de schilderkunst een eigen stijl gevonden en ontwikkeld. Hij laat zich inspireren door mythologie, muziek en esoterische thema’s.

De sculpturen van Anneke Winkelaar-Richter zijn filigraan en hebben “persoonlijkheid”. Bij het ontwerpen van haar sculpturen gaat het de kunstenaar vooral om de emotie en de expressie van het totaalbeeld. Haar bijzondere aandacht gaat uit naar de mens.
Tijdens de opening zullen Peter en Anneke hun tweede passie met ons delen, namelijk hun muziek.

Zowel de sculpturen van Anneke, als de schilderijen van Peter hebben een hoge herkenningswaarde. Daarover gesproken: Anneke en Peter Winkelaar hebben elkaar letterlijk ´door de muziek´ gevonden. Er kwamen vele optredens, ook vele optredens voor de radio, in 1974 volgden platenopnames in de CNR-Studio´s in Hilvarenbeek. Daarna hebben ze besloten om te stoppen met de muziek daar Anneke zwanger was. Ze hebben hun muzikale activiteiten pas weer goed opgepakt toen ze beiden met pensioen waren, en al hun kinderen volwassen en zelfstandig in de wereld stonden.
Sinds 2016 zijn Peter en Anneke Winkelaar steeds meer onderweg als het om kunst gaat, met tentoonstellingen in het World Trade Center Taiwan, in het Carrousel du Louvre in Parijs en in Florence.

Peter Winkelaar-Richter werd in 1950 geboren in de Indonesische stad Bandung, In Indonesië. In 1958 vluchtte zijn familie wegens rellen naar Nederland. Al als kind was hij intensief bezig met beeldende kunst en muziek. Later maakte hij van zijn passie zijn beroep en werd hij leraar kunst en muziek. Zijn werk was te zien in galerieën en talrijke tentoonstellingen in Nederland, Duitsland, Belgie, Frankrijk, Italië, Taiwan en op de Biënnale van Florence.

Anneke Winkelaar-Richter werd in 1944 geboren in Nieuw-Schoonebeek in de Nederlandse provincie Drenthe. Lang voordat ze lerares werd, was ze geïnteresseerd in schilderen, keramiek en muziek. Ze specialiseerde zich in de loop der jaren in keramiek, ontwikkelde haar eigen persoonlijke stijl, optimaliseerde deze verder en bracht deze tot in de perfectie.
Het werk van Anneke Winkelaar-Richter is tentoongesteld in tal van galerieën en beurzen in Taiwan, Oostenrijk, Italië, Frankrijk, Duitsland, Belgie en Nederland.

Spread the word. Share this post!