Deel dit:
Share

De zomer loopt ten einde. Dat is echter geen reden om niet naar buiten te gaan. Integendeel zelfs! Juist nu is het heerlijk vertoeven buiten. Genieten van de prachtige herfstkleuren buiten, het heerlijke nazomerse zonnetje en nog relatief prettige temperaturen. De herfst heeft veel te bieden en is – als je het ons vraagt – op veel vlakken hét perfecte seizoen om er lekker op uit te trekken. Maar wat zijn nu echt leuke outdoor uitjes voor het hele gezin in onze mooie provincie? Wat valt er allemaal te beleven in Limburg de aankomende herfst? Hieronder volgen een aantal leuke tips en must-do’s.

Leuke fietsroute in Tongeren
Op zoek naar een mooie fietsroute voor het hele gezin? Dat is doorgaans best wel lastig. De meeste kinderen zien er niet echt het plezier van in om zonder doel rond te rijden. In dat geval is een bezoekje met de elektrische fiets aan het landschap van Tongeren een fantastisch idee. Hier vind je een unieke tocht die speciaal is uitgestippeld voor het hele gezin. Het draait allemaal om Elemoed. Dit is de bewaker van de poort in Tongeren en heeft als dierbaarste wens om ooit wielrenner te worden. Daar heeft hij echter de hulp van jullie bij nodig.

Tijdens de fietsroute voer je als gezin enkele leuke opdrachten uit. Na het voltooien van elke opdracht mag een sticker geplakt worden. Als alle stickers zijn geplakt, is de uitdaging voltooid. Bovendien kan je tussen een lange en een kortere route kiezen.

Houd er wel rekening mee dat het landschap erg heuvelachtig is. Daardoor is een beetje conditie en de nodige fietservaring wel vereist. Neem jonge kinderen die nog niet al te lang kunnen fietsen bij voorkeur achterop mee. Ook is het verstandig om een elektrische fiets te gebruiken voor meer comfort.

Belevenissenpark Steinerbos
Het belevenissenpark Steinerbos is de perfecte keuze tijdens werkelijk ieder seizoen. In de zomer kan hier volop buiten gespeeld worden. Duik heerlijk in het buitenbad, ontdek het blote voetenpad, aai de lieve dieren van de kinderboerderij of ga eens in een roeibootje. De kinderen beleven de tijd van hun leven.

Niet alleen als het mooi weer is valt hier veel te beleven. Ook wanneer de regen met bakken uit de hemel valt kan je hier genoeg doen. Zo is er ook een hele grote binnenspeeltuin. Plezier in overvloed!

Verschillende wandelroutes in Limburg
De herfst is een prachtig seizoen om de natuur op te zoeken. Niet alleen werkt het weer nog vaak mee. Ook is er op dat moment heel veel te zien buiten. Een goed moment om het hele gezin mee te nemen en meer te leren over de natuur. Limburg is enorm rijk aan prachtige natuurgebieden en bijbehorende wandelroutes.

Er zijn ook wandelroutes die net wat extra’s bieden om het wandelen vooral voor kinderen leuk te houden. Goed voorbeeld is de wandelroute van de Brunssummerheide. Tijdens de wandelroute leert men alles over de natuur en wordt een nauw opgezette speurtocht gevolgd.

Spread the word. Share this post!