• Locatie: Kasteelpark Born
  • Adres: Kasteelpark 38
  • Postcode: 6121 XK
  • Plaats: Born
  • Tel.nummer: 046-4851950
  • E-mail:
  • Website: https://www.kasteelparkborn.nl
Deel dit:
Share

Op Pinkstermaandag 6 juni 2022 is het Landelijke Kastelendag. Het thema van dit jaar is “een ramp is van alle tijden”. Kijkend naar de ruïne van Kasteel Born is het niet moeilijk voor te stellen welke ramp het kasteel heeft getroffen. Op 29 augustus 1930 woedde er een grote brand in het kasteel, waarna er alleen een ruïne overbleef.

Archief
We hebben met behulp van het Archief van de gemeente Sittard-Geleen documenten en foto’s gevonden die te maken hebben met de brand in het kasteel. Lees de briefwisseling tussen de gemeentebesturen over een vergoeding van de inzet van collega-brandweerkorpsen uit de omgeving en bekijk de foto’s die daags na de brand zijn genomen.
Ook het krantenartikel dat daags na de brand in De Limburger stond kunt u lezen.

Wie heeft het Kasteel in brand gestoken?
Er zijn vermoedens over het ontstaan van de brand, maar eigenlijk is het nog steeds een mysterie. Voor de kinderen is er een speciale speurtocht. Neem bij de kassa de speurtocht mee en struin als een echte detective door het park op zoek naar aanwijzingen over de dader. Volg de aanwijzingen en vindt de hints. Wie is volgens jou de dader?
Even uitgepuzzeld? Dan kun je bij de knutseltafel nog een leuke knutsel maken.
Let op: voor alle activiteiten geldt: je betaalt de normale entreeprijs van het Kasteelpark, deelname aan de activiteiten is gratis.

Openingstijden
Kasteelpark Born is dagelijks geopend van 10 tot 18 uur. De entree bedraagt
€ 7,00 voor kinderen, € 9,50 voor volwassenen en € 8,50 voor 65+.

Jaarkaart
Een bezoek aan Kasteelpark Born is genieten voor jong en oud. Met een jaarkaart kunt u regelmatig ons mooie park bezoeken. Jaarkaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa. Kinderen betalen € 21,00 en volwassenen € 28,50.

Wilt u deelnemen aan de Kunst- en Hobbymarkt op zondag 24 juli?
Mail ons op info@kasteelparkborn.nl

Spread the word. Share this post!