Deel dit:
Share

Het verval van Limburg is geschreven voor mensen die houden van Limburg en die willen voorkomen dat haar identiteit verwatert in de stroom van vervlakking, verruwing en extreme verrechtsing. Voor wie geïnteresseerd is in geschiedenis geeft het boek een indringend beeld van het menselijk voelen en denken achter deze “vloed”. Het verval van Limburg laat zien hoe het radicale denken onze belevingswereld verarmt en hoe het ons mens-zijn in de verdrukking brengt.

Maar bovenal is Het verval van Limburg een sprankelend verhaal dat ons op filosofische wijze terugbrengt naar ons eigenlijke zijn: een hybride (lichaam en geest) en half (man of vrouw) wezen en hoe we juist in ons mens-zijn kunnen genieten van het leven.

Het is een bevrijdend verhaal dat ons meeneemt in de Limburgse sfeer en romantiek. Dit boek laat ons de wereld weer als een kind ontdekken. Het verval van Limburg “onthult” bovendien de rijke rol die het Vrouwelijk in de Limburgse cultuur inneemt en laat op filosofische wijze zien dat Zij het “creatieve rad” van ons mentale, intellectuele en artistieke leven laat draaien. Het boek laat daarmee een eeuwenoud “feminisme” herleven.

Koop bij bol.com

Spread the word. Share this post!