Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wandel in het spoor van de turfsteker

9 oktober @ 13:00 - 15:30

Selecteer de tekst voor spraak (Nederlands).
Deel dit:
Share

Een heerlijke en herfstige Peelwandeling met na afloop koffie met Limburgse vlaai in het buitencentrum; dat zijn de ingrediënten van de Turfstekerstocht die Staatsbosbeheer op zondag 9 oktober organiseert.

Samen met een Peelgids wandel je over Peelbanen naar het hart van het Nationaal Park De Groote Peel. Onderweg krijg je informatie over de natuur en de cultuurhistorie van het gebied. De excursie start om 13.00 uur bij het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 in Ospel.

In het spoor van de turfsteker
Al heel vroeg ontdekte de mens dat gedroogd veen goed bruikbaar is als brandstof. Jarenlang werd de Peelstreek afgegraven voor dit zwarte goud. De sporen van die turfwinning zijn nog zichtbaar in het landschap. De grote waterplas ‘het Meerbaansblaak’ bijvoorbeeld is ontstaan door het uitbaggeren van het veen en de Peelbanen waarover je wandelt zijn de paden waarover de turfsteker zijn turf vervoerde. Tijdens deze Turfstekertocht krijg je informatie over het verleden van de Peel, maar is er natuurlijk ook aandacht voor de natuur. In de Peel is het altijd verrassend wat je tegen komt!

De route van de Turfstekerstocht is ongeveer 7 kilometer lang en de excursie duurt 2 – 2,5 uur. Deelname kost € 12,50 en dat is inclusief koffie/vlaai in het buitencentrum na afloop. Vooraf online reserveren is noodzakelijk via: www.staatsbosbeheer.nl/depelen Tip: draag stevige, liefst waterdichte schoenen.

Foto: Marijke Vaes-Schroën | Staatsbosbeheer

Gegevens

Datum:
9 oktober
Tijd:
13:00 - 15:30
Evenement Categorieën:
, , , , , ,

Locatie

Buitencentrum De Pelen
Moostdijk 15
Ospel, Limburg Nederland
+ Google Maps