Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Tuinvogeltelling op 27, 28 & 29 januari

27 januari - 29 januari

Deel dit:
Share

Op 27, 28 en 29 januari gaan we weer tuinvogels tellen tijdens de Nationale Tuinvogeltelling van Vogelbescherming Nederland! Dit jaar is het feest: de Tuinvogeltelling bestaat twintig jaar. Dankzij alle tellers heeft Vogelbescherming een beter beeld van hoe vogels in de winter tuinen gebruiken. En dat draagt weer bij aan het beschermen van de tuinvogels.

Vorig jaar deden maar liefst 170.000 mensen mee aan de Tuinvogeltelling: het grootste citizen science-project van Nederland. Meedoen is simpel. Tel een half uurtje de vogels in de tuin of op het balkon en meld de resultaten op Tuinvogeltelling.nl.

De webapp Mijntuinvogeltelling.nl is een handige hulp bij het herkennen van de vogels. Via een foto of een vragenlijst helpt de app u de soorten op naam te brengen. Ook kunt u met deze app de telling meteen doorgeven tijdens het telweekend.

In de winter is voedsel schaars. Het helpt vogels als u uw tuin vogelvriendelijk inricht, zodat er ook in koude periodes voedsel te vinden is. Laat uitgebloeide planten staan, want vogels eten daar de zaden uit. Veeg blaadjes op een hoop, want dat is een ideale schuilplaats voor insecten en dus voedsel voor vogels. Ook struiken met bessen, zoals de lijsterbes, helpen vogels de winter door. En hangt u ook nog wat vogelvoer op, dan weet u zeker dat de vogels niets tekort komen.

Bron: naturetoday.com

Gegevens

Begin:
27 januari
Einde:
29 januari
Evenement Categorieën:
, , , ,