Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

The Ramblers met Edisonwinnares Janne Schra in ECI

12 november @ 20:15 - 22:30

Selecteer de tekst voor spraak (Nederlands).
Deel dit:
Share

De ECI Cultuurfabriek presenteert op zaterdag 12 november het feestelijke jubileumconcert van het beroemde eertijdse VARA-radio-orkest The Ramblers met zangeres Janne Schra als speciale gast en zanger Ronald Douglas.

Janne Schra won vorige maand een Edison voor haar nieuwste album ‘In de Regen’. In 2021 bestond het orkest 95-jaar maar door de Corona lock downs moest de tournee een jaar worden uitgesteld. Het concert begint zaterdag 12 november om 20.15 uur.

The Ramblers zijn in 1926 opgericht door de pianist Theo Uden Masman, ongeveer tegelijk met de omroepverenigingen van het eerste uur, KRO, VARA, VPRO, NCRV , AVRO en NCRV. Het is het enige nog steeds spelende orkest uit de begintijd van ons omroepbestel.

Dit jaar kregen The Ramblers een nieuwe leider, trompettist Loet van der Lee. Hij volgde drummer Cees Kranenburg op die had aangegeven om gezondheidsredenen het orkest te willen verlaten. Maar dat was niet het enige nieuws van The Ramblers. Het orkest had namelijk de zangeres Janne Schra gevraagd om het stralend middelpunt te zijn van de jubileumtournee. Janne heeft een trouw en eigen publiek. De staat van dienst van de zangeres en de muzikale reputatie zijn indrukwekkend, zeker nu daar een prestigieuze Edison is bijgekomen.

Affiniteit
Haar muziek wijkt op een prettige manier nogal af van het gangbare in de popwereld. Daarmee gaat het publiek tijdens de jubileumtour kennismaken, met daarbij speciaal voor haar geschreven big band-arrangementen. Maar de charmante zangeres en songwriter zal ook bekend Ramblersrepertoire vertolken. Dat Janne daar affiniteit mee heeft bewees ze regelmatig in het TV-programma De Wereld Draait Door van Matthijs van Nieuwkerk o.a. met het liedje van Jaap Valkhoff “Diep in mijn hart”.

Ze begon in 2004 met de formatie Room Eleven die het al gauw bracht tot een top-act op het North Sea Jazz Festival. Maar Janne heeft niet alleen in Nederland veel succes. Zo trok ze ook volle zalen in Japan, Canada, Zuid-Afrika en China.

Kaarten voor het jubileumconcert kunnen besteld worden via de website van de ECI Cultuurfabriek en aan de kassa, ECI 13, 6041MA in Roermond. Parkeren kan (na 18.00 uur gratis) in de parkeergarage aan de Dr. Bärstraat aan de voorkant van ECI, of bij het hockeyveld Concordia, Burgemeester Geuljanslaan 1 (gratis) of in de parkeergarage Roercenter, Roersingel 13 (betaald).

De Jubileum theatertour wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Foto: Ronald Speijer

Gegevens

Datum:
12 november
Tijd:
20:15 - 22:30
Evenement Categorieën:
, , , ,

Locatie

ECI Cultuurfabriek
ECI 13
Roermond, Limburg 6041 MA Nederland
+ Google Maps