Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Tentoonstelling Táctica Sintáctica

23 mei - 28 mei

Deel dit:
Share

Táctica Sintáctica Touching with your eyes, seeing with your hands
Diego Bianchi & Mariano Mayer
9 maart – 28 mei 2023

De tentoonstelling Táctica Sintáctica gaat tegen de regels van het museum in om het lichaam de ruimte te geven. De kunstwerken staan verspreid over de ruimtes, sommige gedeeltelijk verborgen, andere kunnen alleen worden bekeken als bezoekers bereid zijn te hurken, te klimmen of te knielen: een speelplaats voor bezoekers.

Kunstenaar Diego Bianchi grijpt elke gelegenheid aan om de bezoekers wakker te schudden, te verrassen en aan te raken. Voor deze tentoonstelling transformeert hij samen met dichter en curator Mariano Mayer een selectie kunstwerken uit de Museo CA2M Collection en de ARCO Foundation Collection (Spanje). De selectie bevat werken van David Hockney, Julia Spínola, Bruce Talamon, Dan Flavin, Dora García, Jimmie Durham, Günther Förg, Joachim Koester en vele anderen. Bianchi’s eigen kunst wordt in situ gemaakt met objecten gevonden in Maastricht. Met dit werk toegevoegd ontstaat een nieuwe strategie (táctica) van het loslaten (sintáctica). De resulterende tentoonstelling zet aan tot beweging en spel en genereert oneindig veel nieuwe perspectieven. De radicale vraag is: wat voor beweging en identiteiten liggen verborgen en worden weerspiegeld in kunsttentoonstellingen? En wat wil het lichaam zelf?

Bianchi en Mayer: “Het begon allemaal als een spel. We wilden een compleet landschap van werken in een museum opbouwen. Een landschap bestaande uit heterodoxe elementen, hoog op elkaar gestapeld, die dienen als kritiek op de klinische en neutrale manier waarop kunstwerken worden tentoongesteld. Kunstwerken en eigenlijk alle objecten belichamen een moment in de tijd; ze leren ons denken met onze handen. Met onze ogen ontdekken we de afstand die bestaat tussen ons lichaam en wat we willen aanraken. Ze hebben niets te maken met ons visuele genot; ze meten alleen hoe ver of dichtbij datgene is wat we willen aanraken.”

Gegevens

Begin:
23 mei
Einde:
28 mei
Evenement Categorieën:
, , ,

Locatie

Marres, Huis voor Hedendaagse Cultuur
Capucijnenstraat 98
Maastricht, Limburg 6211 RT Nederland
+ Google Maps