Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Tentoonstelling Mystiek in Limburgs Museum Venlo

15 oktober 2022 - 19 maart 2023

Selecteer de tekst voor spraak (Nederlands).
Deel dit:
Share

In het Limburgs Museum – recht tegenover station Venlo – is tot en met 19 maart 2023 Mystiek – Rituelen. Verstilling. Extase. te zien. Deze spannende tentoonstelling gaat over de pogingen van de mens om de werkelijkheid te ontstijgen en onze ziel te verheffen. Of dat nu door gebed is of meditatie, met behulp van rozenkransen, muziek, geuren of yogaposes, door wandelingen in de natuur of door bedwelmende dans of drugs; mensen geven op allerlei manieren vorm aan de diepgewortelde hoop op ‘meer’ dan de alledaagse werkelijkheid.

Uitgangspunt voor Mystiek vormen de soms eeuwenoude, klassieke religieuze collectiestukken van het Limburgs Museum, zoals relieken, devotieprenten, foto’s en boeken. Die worden in deze tentoonstelling op een bijzondere manier gecombineerd met het hedendaagse werk van toonaangevende kunstenaars zoals Wim Delvoye, melanie bonajo, Les Deux Garçons, Rineke Dijkstra, Studio Job en Hans Op de Beeck, die ieder op hun eigen manier uitdrukking geven aan het thema.

De tentoonstelling Mystiek – Rituelen. Verstilling. Extase. is samengesteld door cultureel ondernemer Laura Adams en Edwin Beckers, hoofd tentoonstellingen van het Amsterdamse Van Gogh Museum. De uitgesproken vormgeving is in handen van Peter de Kimpe, samen met grafisch vormgever Rolf Toxopeus van Joseph Plateau en lichtontwerper Joost de Beij.

Bij de tentoonstelling Mystiek organiseert het Limburgs Museum een aantal inspirerende lezingen met bijzondere muziekoptredens. Deels in het museum, deels op toepasselijke, markante, mystieke locaties in de provincie, zoals het kloosterdorp Steyl of het kerkje van Wahlwiller met schilderingen van Aad de Haas. Daarnaast zijn er yogaworkshops, tarotkaartleggingen, rondleidingen en meditatiebijeenkomsten. Kijk voor data, tickets en meer informatie op de website van het museum: www.limburgsmuseum.nl.

Hedendaagse kunstenaars in de tentoonstelling:
Studio Job, Wim Delvoye, Ted Noten, Les Deux Garçons, Dirk Braeckman, Hans Op de Beeck, Julius von Bismarck, Koen Vanmechelen, Rineke Dijkstra, Marcel van Hoef, Chris Berens, Gilles Polet, melanie bonajo, Luc Peters, Geert Noij en Ramón Gieling

Kunstenaars uit collectie van het Limburgs Museum:
Onder anderen Hubertus Goltzius, Aad de Haas, Armand Bouten, Gène Eggen en een rijke verzameling aan devotieprentjes en -beeldjes, rozenkransen, relieken, boeken uit de collectie Schillings, kostuums en video’s

Gegevens

Begin:
15 oktober
Einde:
19 maart 2023
Evenement Categorieën:
, , , ,

Locatie

Limburgs Museum
Keulsepoort 5
Venlo, Limburg 5911 BX Nederland
+ Google Maps