Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Steilrandwandeling

21 september @ 13:30 - 15:30

Selecteer de tekst voor spraak (Nederlands).
Deel dit:
Share

De natuurgebieden van Het Limburgs Landschap zijn allemaal opengesteld voor wandelaars. Om bezoekers de bijzondere plekken te laten zien, worden er ook excursies georganiseerd. Zo vindt er op woensdag 21 september weer een excursie plaats met speciale aandacht voor steilranden en oude bomen.

De excursie start om 13.30 uur vanaf Gasterij Groote Heide aan de Hinsbeckerweg 55, 5915 PS te Venlo. De excursie is gratis en duurt circa 2 uur. Aanmelden is verplicht voor deze excursie [vol=vol] via www.limburgs-landschap.nl/kalender.

Ten oosten van Venlo wordt het Maasdal begrensd door een steile oever, de zogenaamde steilrand, bij ons bekend als “de berg” (Kaldenkerkerberg, Leutherberg, Schaapsdijkweg, enz). Daar boven ligt de Groote Heide. Het bijbehorende bos bestaat uit eiken en beuken van meer dan honderd jaar oud. Sommige stukken van het bos zijn terug te vinden op topografische kaarten van begin 1800. Veel bomen zien er niet eeuwenoud uit maar dat zegt niets over de werkelijke leeftijd. Inmiddels ligt dit stuk natuur binnen de bebouwde kom. Door uitspoeling is op sommige plaatsen het indrukwekkende wortelgestel van verschillende oude bomen bloot komen te liggen. De gids van de Groote Heide vertelt de wandelaars meer over dit oude onbekende stukje bos van Venlo.

Foto: Stichting het Limburgs Landschap, Harry Bussink

Gegevens

Datum:
21 september
Tijd:
13:30 - 15:30
Evenement Categorieën:
, , , , ,

Locatie

Gasterij Groote Heide
Hinsbeckerweg 55
Venlo, Limburg 5915 PS Nederland
+ Google Maps