Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Recurring Event Evenementenreeks: Rondleidingen Frankenhofmolen

Rondleidingen Frankenhofmolen

28 januari @ 10:30 - 12:30

Deel dit:
Share

Sinds de aankoop van de Frankenhofmolen met het bijbehorende molenlandschap heeft Het Limburgs Landschap veel werk verzet. De molen is gerestaureerd, het watermolenlandschap hersteld en er is een expositie ingericht.

De Frankenhofmolen is van oorsprong een pre-industriële watermolen die gebouwd is aan het begin van de 17e eeuw. De molen heeft door de jaren heen diverse functies gehad waaronder kopermolen, velbereidersmolen, volmolen, textielfabriek en graanmolen. U kunt zich aanmelden voor een excursie op zaterdag 14 of 28 januari.

Textielindustrie
De Frankenhofmolen is een industriële watermolen die ook wel ‘de volmolen’ wordt genoemd. In de 18e eeuw stond textiel uit de regio Aken, Vaals, Luik hoog aangeschreven in Europa. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er een grote bedrijvigheid was. De Frankenhofmolen maakte met haar molenvijvers en stuwwerken onderdeel uit van het grote watermolenlandschap gelegen in het dal van de Zieversbeek. In de tijd van de textielindustrie werd er in de Frankenhofmolen onder andere wol gevilt waar men vervolgens aan het einde van het textielproces uniformen van kon maken.

Rondleiding
Op elke tweede en vierde zaterdag van de maand, op 14 en 28 januari wordt er om 10.30 een exclusieve rondleiding verzorgd [€ 7,- per persoon]. AANMELDEN VOOR DE RONDLEIDING IS VERPLICHT via www.limburgs-landschap.nl/kalender [Let op: vol=vol].

Foto: Het Limburgs Landschap, Henk Heijligers

Locatie

Frankenhofmolen
Weijersweg 4a
Vaals, Limburg 6291 NL Nederland
+ Google Maps