Laden Evenementen

Prepper Paradise

26 maart @ 12:00 - 14 augustus @ 17:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

Een regelmatig terugkerende activiteit.

Selecteer de tekst voor spraak (Nederlands).
Deel dit:
Share

In de tentoonstelling Prepper Paradise, van gastcurator Ward Janssen, koppelen we de verbeelding van het einde der tijden in kunst, ontwerp, architectuur en wetenschap aan droombeelden en speculaties over hoe we ons daarop kunnen voorbereiden.

Van het bouwen van bunkers en panic rooms in de Euregio tot het ontwerp van voedsel en urban farming; van Bunker shopping with the Kardashians tot speculatieve steden van de toekomst; van voedselvoorraden voor jarenlange zelfredzaamheid tot het laten invriezen van je overleden lichaam – we bereiden ons te pas en te onpas, en de een wat meer dan de ander, voor op onvoorziene en onzekere toekomsten.

Maar waar we de doomsday prepper en survivalist wel eens afdoen als een zonderlinge eenling, kunnen we ons ook afvragen of er niet juist een optimisme en utopisme uit het fenomeen spreken. Immers, een wereld verwoest door oorlog, pandemieën en klimaatverandering moet daarna weer opnieuw worden ontworpen. Hoe kunnen we zeker weten dat we het dan wél goed doen?

In de expo komen werken en verhalen samen van kunstenaars, architecten, ontwerpers en wetenschappers, zoals Stine Deja (DK), Ted Noten (NL), Paul Kuipers (NL), Brent Watanabe (VS), Rustan Söderling (SE), Theo Triantafyllidis & Kostis Stafylakis (GR), Stewart Brand (VS), Paul Virilio (FR), Liam Young (AUS), Dunne & Raby (VK), Dennis de Bel (NL), Meeus van Dis (NL), Floor van het Nederend (NL) en Let Death Dance Again (NL).

Naast de tentoonstelling zal er een publieksprogramma komen van lezingen, workshops, rondleidingen en stadswandelingen. De expo is te zien tot en met zondag 14 augustus.

Gegevens

Begin:
26 maart @ 12:00
Einde:
14 augustus @ 17:00
Evenement Categorieën:
, ,

Locatie

Bureau Europa
Boschstraat 9
Maastricht, Limburg 6211 AS Nederland