Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Open tuindagen Kasteel Hex

2 juni - 4 juni

Deel dit:
Share

Open tuindagen in Kasteel Heks ook voor tuinliefhebbers in Zuid-Limburg al jaren een highlight

Door: Carina Jager

Het kasteel en de tuinen van Hex staan al jaren bekend als ontmoetingsplaats voor kenners en liefhebbers van planten, tuinbouw en natuur. Ook bij menige inwoner van de Parkstad staan de rozen en plantendagen – of beter geformuleerd de open tuindagen – in Hex met rood omcirkeld in de agenda. De jaarlijkse ontmoeting in Heks-Heers tussen de echte tuinliefhebbers die kwaliteit waarderen, en kwekers en andere professionals die samen met hun waren zoveel mogelijk van hun kennis willen overdragen is altijd opnieuw een unieke happening en ervaring. Rond het schitterende kasteel Heks met haar eeuwenoude rozentuinen en imponerende Engelse landschapstuin ingebed in het glooiende landschap van zuidelijk Haspengouw is het altijd weer genieten puur. Graaf en gravin Ghislain d’Ursel openen op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 juni opnieuw de tuinhekken voor de open-tuin- en plantendagen.

Tijdens de  Hex Garden and Plant show In juni staan zoals altijd unieke rozen en de unieke rozentuinen van Hex centraal Maar er is als altijd nog veel meer te zien en te beleven op het betoverende complex met haar uitgestrekte Engelse landschapstuin.

De VN heeft 2023 het Internationaal jaar van gierst verklaard. Daar wordt in Hex in het programma bij de open tuindagen in juni als ook tijdens het Hex, the other garden and outdoor event op 9 en 10 september nadrukkelijk aandacht aan besteed.

Praktische Informatie
De kassa gaat tijdens de tuindagen open om 10 uur en sluit om 17 uur.
De tuinhekken rond het schitterende kasteel, met haar fantastische tuinen en Engelse landschapstuin gaan om 18 uur weer dicht.
Early bird tickets zijn een aanrader want de open tuindagen in Hex lokken altijd talrijke liefhebbers uit de hele Euregio en ook het nodige internationale publiek.  

Voor meer informatie: www.hex.be.

Copyright flyer: Créateur ‘© Antoine Henriot / Hex’

Gegevens

Begin:
2 juni
Einde:
4 juni
Evenement Categorieën:
, , , ,

Locatie

Kasteel Hex
Meerstraat
Heers, Limburg Nederland
+ Google Maps