Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Open Monumentendag Sittard-Geleen 2022

10 september - 11 september

Selecteer de tekst voor spraak (Nederlands).
Deel dit:
Share

Op 10 en 11 september zijn de landelijke Open Monumentendagen 2022. Het thema van dit jaar is ‘Duurzaamheid’. In Sittard-Geleen kun je op die dagen een aantal monumenten vrij bezoeken en deelnemen aan kosteloze rondleidingen door verschillende historische kernen van Sittard-Geleen.

Denk aan het bezoeken van de St. Jans Kluis in Geleen en het Salviuskerkje (met rondleiding) in Limbricht op beide dagen. Deelname aan een gratis rondleiding is alleen mogelijk via een online reservering. Voor meer informatie, een overzicht van alle openstellingen en rondleidingen en direct reserveren kijk je op de website www.vvvsittard-geleen.nl/omd. Hier staat ook waar je het gratis informatieboekje over de Open Monumentendagen 2022 kunt verkrijgen tijdens het weekend.

Rondleidingen
Op zowel 10 als 11 september kun je deelnemen aan meerdere rondleidingen. Er zijn rondleidingen door Munstergeleen-Abshoven, het oude deel van het gemeentehuis van Geleen, de historische kern Sittard, het Salviuskerkje in Limbricht en de Willibrorduskapel te Obbicht & omgeving. Voor meer informatie, een overzicht van alle rondleidingen en direct reserveren: www.vvvsittard-geleen.nl/omd. Na je online reservering, ontvang je op je aangegeven e-mailadres een deelname ticket. Dit ticket dien je ter bewijs te tonen voorafgaand aan de start van de rondleiding. Dit kan via een geprinte versie of digitaal via het beeldscherm van je mobiele telefoon. De rondleidingen starten op vaste tijdstippen en er kunnen per rondleiding maximaal 20 personen aan deelnemen. Reserveer je ticket want vol = vol.

Openstellingen monumenten
Naast de rondleidingen op 10 en 11 september, kun je ook meerdere bijzondere monumenten vrij bezoeken, zoals de Pater Karel Kapel in Munstergeleen, ’t Barbara Zaelke & ’t Kirkske in Lindenheuvel, ‘de Boerderie’ in Geleen, de St. Jans Kluis in Geleen, de watermolen en oorlogsmuseum Maaskant ’44 in Grevenbicht. Een overzicht van alle openstellingen en bezoektijden is te vinden op www.vvvsittard-geleen.nl/omd.

Gegevens

Begin:
10 september
Einde:
11 september
Evenement Categorieën:
, , , , , ,