Laden Evenementen

Ontdek de Paardenbegrazing van De Groote Peel

14 augustus @ 11:00 - 13:30

Selecteer de tekst voor spraak (Nederlands).
Deel dit:
Share

Op zondag 14 augustus kan je, samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer, genieten van een excursie door de ‘Paardenbegrazing’, de zandrug aan de oostrand van het Nationaal Park De Groote Peel. De excursie start om 11.00 uur bij de balie van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 in Ospel.   

Over de berg en tussen de pony’s
Het Nationaal Park De Groote Peel is een hoogveengebied; weids, waterrijk en met veel vogels. Maar dit natuurgebied heeft ook een ander gezicht. Aan de oostzijde van het gebied loopt een zandrug waar geen veen in de ondergrond zit. Dit deel van De Groote Peel biedt dan ook een totaal andere beleving. Hier geen waterplassen, maar paarse heide en een prachtig uitzicht vanaf ‘De Berg’, het hoogste punt van het nationaal park.

Deze zomer kan je, samen met een Peelgids op pad om dit gedeelte van het nationaal park te ontdekken. De excursie start bij het buitencentrum De Pelen en gaat, via de gele route en de derde baan richting ‘Paardenbegrazing’. Het eerste deel van de wandeling loop je nog in het ‘natte deel’ van het gebied. Zo ervaar je het verschil tussen het hoogveen en de zandrug. De gids vertelt over de ontstaansgeschiedenis en over de planten en dieren die in de Peel voorkomen. Onderweg kom je de Shetlander pony’s die het gebied begrazen tegen.

De excursie door de Paardenbegrazing start om 11.00 uur bij de balie van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel.  De route is ongeveer 7 kilometer en duurt 2,5 uur. Deelname kost € 7,- per persoon en reserveren is noodzakelijk via www.staatsbosbeheer.nl/depelen   

Let op: op zondag 14 augustus geen tijd? Er is ook een excursie door de Paardenbegrazing op zondag 21 augustus en zondag 4 september.

Foto: Marijke Vaes-Schroën | Staatsbosbeheer

Gegevens

Datum:
14 augustus
Tijd:
11:00 - 13:30
Evenement Categorieën:
, , , , , ,

Locatie

Buitencentrum De Pelen
Moostdijk 15
Ospel, Limburg Nederland
+ Google Maps