Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Nederlandse Dansdagen

29 september - 5 oktober

Deel dit:
Share

Dit jaar strijken de Nederlandse Dansdagen voor de 26e keer neer in Maastricht. Het ‘feest van de Nederlandse dans’ zal weer groots gevierd worden.

In theaters, op bijzondere locaties in de stad, vanaf online podia, en weer vanuit de ‘Danstent’ op het Vrijthof. Onder het motto Dans met mij worden het publiek, makers, gezelschappen, amateurs en professionals samengebracht om dans in alle verschijningsvormen te vieren. Van klassiek ballet tot urban, van gerenommeerde gezelschappen tot de volgende generatie choreografen, van theater tot film en events voor een jong publiek.

Op 11 augustus 1973 werd hiphop geboren op een legendarisch feest in New York in het appartement van Cindy en Clive Campbell. Nu, 50 jaar later vieren we niet alleen hiphop wereldwijd, maar ook 25 jaar hiphop danstheater in Nederland. Reden genoeg voor de Nederlandse Dansdagen om dit jubileum te vieren tijdens het festival want het omarmt de dansstijl al jaren en hiphop maakt steeds meer haar intrede naar het podium.

Speciaal voor deze editie zal het festivalprogramma vol staan met bijzondere, gerenommeerde en opkomende dansers en makers uit de hiphop scene, waaronder ISH Dance Collective, Cherish Menzo, Ruben Chi, Dalton Jansen en Simon Bus. Daarnaast zullen de artistiek leiders van twee van de belangrijkste hiphop festivals in Nederland, Tyrone van der Meer (The Notorious IBE) en Andrey Grekhov (Open Your Mind) samen met de Nederlandse Dansdagen weer een niet te missen battle organiseren.

Het festival opent op vrijdagavond met het Nederlandse Dansdagen Gala waar de belangrijkste dansprijzen van het land worden uitgereikt. De Innovatieprijs Nederlandse Dansdagen Maastricht geeft een impuls aan het opkomend talent van de Nederlandse dans en met de prestigieuze Zwanen worden grensverleggende topprestaties gevierd. Deze feestelijke avond wordt omlijst met bijzondere optredens van oud-prijswinnaars, toonaangevende makers en verrassende gasten.

De Nederlandse Dansdagen vinden dit jaar plaats van vrijdag 29 september tot en met donderdag 5 oktober 2023. Kaarten voor een deel van het programma gaan op 13 mei in de verkoop. Het volledige programma wordt op 25 augustus bekendgemaakt, waarna op 2 september de verkoop van het gehele festivalprogramma start. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.nederlandsedansdagen.nl.

Gegevens

Begin:
29 september
Einde:
5 oktober
Evenement Categorieën:
, , , , , ,