Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

National Park Hiking Festival

3 juni - 6 juni

Selecteer de tekst voor spraak (Nederlands).
Deel dit:
Share

Het Nationaal Park Hoge Kempen is een natuurgebied van 12.000 ha met meer dan 440 km aan wandelpaden. Het Nationaal Park Hoge Kempen is het enige Nationaal Park van België, en behoort tot de mooiste natuurparken van het land.

Met meer dan 1 miljoen jaarlijkse bezoekers zijn we een favoriete plek voor wandelliefhebbers uit binnen- en buitenland. Naast onze vele korte wandellussen, tussen 2 en 20 km, hebben we sinds mei/juni 2022 een nieuwe lange-afstandswandeling (LAW) van meer dan 100 km, genaamd de National Park Trail!  

De National Park Trail heeft heel wat verrassingen in petto: 7 beklimmingen, uitgestrekte heide, mooie vennen, weidse waterplassen, duinen en geurende bossen. Het is één van de weinige wandellussen in Vlaanderen waar je gedurende meer dan 100km weinig bebouwing en/of verkeer ziet. Puur natuur! De National Park Trail is voor iedereen toegankelijk vanaf dinsdag 7 juni 2022. De trail heeft een permanente bewegwijzering, een eigen kaart, en vanaf juni kan je op deze website ook je eigen route plannen. 

Om deze nieuwe trail feestelijk te openen, organiseren we een meerdaags wandelevent; het National Park Hiking Festival. Dit zal plaats vinden in het Pinksterweekend van 2022: van vrijdag 3 juni tot en met maandag 6 juni. We dagen je uit om de trail van 100 km op 4 dagen te wandelen, maar je kan evengoed één van de dagetappes meedoen. Wij voorzien de transfers, picknicks en – voor de liefhebbers – originele kampeerplekken, jij moet enkel wandelen en genieten!

Wat moet ik doen?
Er zijn nog minder dan 100 plekken vrij (zondag is zelfs vol), dus schrijf je vandaag nog in voor een plekje bij de eerste 2.000 wandelaars. Mis dit unieke event niet, en maak er samen met een de andere wandelliefhebbers een groot feest van.

Meer informatie