Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Meisterkonzerte Aachen van de overtreffende trap

3 maart - 28 mei

Deel dit:
Share

Door Ton Reijnaerts

Wereldster, mezzosopraan Magdalena Kožená, internationale toporkesten uit Parijs, London, Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen. Topdirigenten als Jaap van Zweden en Duncan Ward. Dde virtuoze piano broers Arthur en Lucas Jussen, internationale toppers met Limburgse roots.  Het valt de komende maanden allemaal te beleven in Theater Heerlen, Eurogress Aachen en de Kölner Philharmonie. Vanaf oktober vinden daar acht top klassiek concerten uit de reeks  Meisterconcerten Aachen plaats.

De Meisterkonzerte Aachen worden sinds enkele jaren georganiseerd door de philharmonie zuidnederland. Man in charge is Stefan Rosu. Voor Rosu. regulier intendant en directeur van hét symfonieorkest van Limburg, Brabant en Zeeland, is iedere voorstelling een erezaak. Door zijn grote internationale netwerk weet hij de toch al sterke top klassiek reeks ieder seizoen opnieuw naar nog hogere dimensies te stuwen.

Het weerspiegelt zich ook in het nieuwe  concertprogramma van het seizoen 2022-2023, dat op 11 oktober in Theater Heerlen van start gaat met het fantastische London Philharmonic Orchestra. “We willen klassieke muziek van hoge kwaliteit zo breed en optimaal als mogelijk vormgeven in de Euregio”, zegt Rossu. “Komend seizoen gaan we nog een stapje verder, want we gaan ook op reis naar de Keulse Philharmonie (gratis bustransfer voor bezoekers red.,). Daar staat een fantastisch concertprogramma. Onze chef-dirigent Duncan Ward, zal in Keulen op het podium staan met een absolute wereldster, de mezzosopraan Magdalena Kožená. “ Met geboren Groninger Louwrens Langevoort, langjarig Intendant de Kolner Philharmonie vond Rossu dan ook een sterke, buitengewoon kundige, medespeler op een Europees topadres.  .  

Maar ook alle andere concerten in de klassiek reeks zijn écht top. O[ het menu staan kassiekers als Wagner, Mozart, Mahler, Bartholdy, Tsjaikovski, Bartók, Beethoven, Schubert, Debussy, Sjostakovitsj, Ravel en Schumann, maar ook minder bekende componisten zoals Elgar en van Veldhuizen, Williams, Poulenc, Adámek, Janáček of MacMillan. Voeg daarbij top muzikanten en solisten en een feest voor de zintuigen is gegarandeerd.

Meisterkonzerte Aachen, seizoen 2022-23:

Concert 5: Vrijdag 3 maart 2023, Theater Heerlen, 20.00
Orchestre des Champs-Élysées
Dirigent: Philippe Herreweghe
Solistin: Vilde Frang
Felix Mendelssohn Bartholdy, Violinkonzert e-Moll, op. 64
Franz Schubert, Sinfonie Nr. 8 C-Dur, D 944, „Große“

Concert 6: Zaterdag 22. april 2023, Theater Heerlen, 20.00
Antwerp Symphony Orchestra
Dirigent: Jaap van Zweden
Solist: Kirill Gerstein, Klavier
Wolfgang Amadeus Mozart, Klavierkonzert Nr. 17 G-Dur, KV 453
Dmitri Schostakowitsch, Sinfonie Nr. 7 C-Dur, op. 60, „Leningrader“

Concert 7: Zondag 23 april 2023, Kölner Philharmonie, 20.00
philharmonie zuidnederland
Dirigent: Duncan Ward
Solistin: Magdalena Kožená
Claude Debussy, Prélude à l’après-midi d’un faune
Ondřej Adámek, We are you // Where are You?
Maurice Ravel, Deux mélodies hébraïques
Leoš Janáček, Taras Bulba

Concert 8: Zaterdag 28 mei 2023, Theater Heerlen, 20.00
Rotterdams Philharmonisch Orkest
Dirigent: Manfred Honeck
Solist: Kian Soltani, Cello
James MacMillan, Larghetto for Orchestra
Robert Schumann, Cellokonzert a-Moll, op. 129
Ludwig van Beethoven, Sinfonie Nr. 5 c-Moll, op. 67

Voor meer informatie over abonnementen en ticketverkoop:   www.meisterkonzerte-aachen.de