Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kunstdagen Wittem

3 september @ 08:00 - 25 september @ 17:00

Selecteer de tekst voor spraak (Nederlands).
Deel dit:
Share

Kunstdagen Wittem is een festival in de historische en monumentale Kloosterbibliotheek van Wittem, in het Limburgse Heuvelland. Eén van de mooiste kleine concertzalen van Nederland. Jaarlijks in de maand september zijn er concerten, literatuur, beeldende kunst, educatieve projecten, lezingen.

Kunstdagen Wittem – Nachtlicht
Het programma staat in het teken van De Nacht in al zijn facetten. En volgens Boddé horen daarbij: het wakker liggen, het piekeren, de hartstocht, de liefde, de erotiek en diverse andere menselijke eigenschappen die zich met name in de nacht manifesteren. De voorstelling is een waar muzikaal spektakel in het schemerduister. Nachtelijke jazz, chansons, improvisaties en natuurlijk nocturnes, de nachtmuziek uit de klassieke wereld. Muziek van Nina Hagen, Paul McCartney, Chopin, Astor Piazzolla. Het is van alles wat met één thema: de nacht of eigenlijk het moment dat je bíjna in slaap valt. De muzikale voorstelling heeft tot nu toe lovende reacties gehad over de verrassende zangeres Konijn, de ongelofelijke violiste Vercammen en natuurlijk Mike Boddé.

Datum: 3 september 2022
Tijd: 20.15
Locatie: De mooiste concertzaal van Nederland: Kloosterbibliotheek Wittem, Wittemer Allee 32, 6286 AB Wittem
Website: https://kunstdagenwittem.nl/nachtlicht-2/

Kunstdagen Wittem – Culinair Concert
U wordt ontvangen in de gerestaureerde refter van het klooster Wittem met een amuse en een aperitief. Daarna genieten we van het eerste muzikale optreden van het strijkerstrio in de sfeervolle bibliotheek. Aansluitende wordt het diner geserveerd in de Gerarduszaal. Het culinair 4 gangen diner is inclusief wijnarrangement, water en koffie. We onderbreken het culinaire genoegen nog een keer met een muzikaal optreden in de bibliotheek. Voor u spelen het Marguerita string trio (viool, altviool, cello verrassende, luisterrijke composities van Bach, Mendelssohn, Bocherini, Puccini en anderen. Geniet en eet smakelijk!

Datum: 4 september 2022
Tijd: 17.00
Locatie: De mooiste concertzaal van Nederland: Kloosterbibliotheek Wittem, Wittemer Allee 32, 6286 AB Wittem
Website: https://kunstdagenwittem.nl/culinair-concert-2/

Kunstdagen Wittem – Cultuurhistorische wandeling
Met de vaste ingrediënten als koffie vlaai, veel historische wetenswaardigheden onderweg, gezellig wandelen en een lunch en afsluitend concert op kasteel Wijlre met tenor en sopraan The Sounds of Musicals (Muziek uit Les Miserables, My Fair Lady, The Phantom of the Opera, etc). Korte route ca 5km, lange route 7km. Startpunt parkeerplaats gemeenschapshuis Wielderhoes, Wijlre.

Datum: 10 september 2022
Tijd: 10.00-15.00
Locatie: Startpunt parkeerplaats Wielderhoes, Van Wachtendonckplein 26, 6321BG Wijlre
Website: https://kunstdagenwittem.nl/cultuurhistorische-wandeling-2/

Kunstdagen Wittem – Tuinconcert
Onder de majestueuze bomen in de voormalige buitenkapel in de Kloostertuin optredens van Kidsbigband de SLIM Vitzkids (jonge blazers uit de regio) en een combo van trompettist Marc Huynen met keuzes uit de cd’s Heevesj, D’r lange jan Angesj en klassieke arrangementen. De noten tuimelen door de bladeren.

Datum: 11 september 2022
Tijd: 14.00
Locatie: Kloostertuin, Wittemer Allee 32, 6286 AB Wittem
Website: https://kunstdagenwittem.nl/tuinconcert/

Kunstdagen Wittem – Rampjaar 1672, roerige tijden in Limburg
Een muzikale herbeleving van ‘Limburgse’ feiten bij de belangrijkste gebeurtenissen die in de periode 1572-1672 hebben plaatsgevonden. Historicus Kees Schaapveld zal de belangrijkste daarvan toelichten. We horen liederen van de Beeldenstorm in Sint-Truiden (1566), de slag bij Mook (1574), de verovering van Maastricht door Parma (1579), de verovering van Maastricht in 1632 door Frederik Hendrik, en uiteindelijk de aanval van Lodewijk XIV (1672). De groep Pandorra zingt en speelt deze muziek op authentieke dan wel nagebouwde instrumenten uit die tijd.

Datum: 17 september 2022
Tijd: 20.15
Locatie: De mooiste concertzaal van Nederland: Kloosterbibliotheek Wittem, Wittemer Allee 32, 6286 AB Wittem
Website: https://kunstdagenwittem.nl/rampjaar-1672/

Kunstdagen Wittem – Het Lied van de Kaukasus
Uniek en speciaal voor de Kunstdagen samengesteld met het verhaal over de landen Georgië, Armenië en Azerbeidzjan, waarbij muziek en poëzie uit de drie landen de leidraad zal zijn. Korte historische schetsen worden gevolgd door literatuur en muziek. Peter van Nunen, verteller, zangeres Lilit, violist Rauf Berman en pianiste Sofia Shapiro. U krijgt een beeld van een multinationale en multiculturele streek, waarin duidelijk wordt dat muziek geen grenzen kent.

(advertentie)

Datum: 18 september 2022
Tijd: 14.00
Locatie: De mooiste concertzaal van Nederland: Kloosterbibliotheek Wittem, Wittemer Allee 32, 6286 AB Wittem
Website: https://kunstdagenwittem.nl/het-lied-van-de-kaukasus/

Kunstdagen Wittem – Jong Talent Klas Maastricht
Eerder al verraste de Jong Talentklas van het Conservatorium Maastricht (Zuyd Hogeschool) het publiek bij de Kunstdagen Wittem. Maar ook elders krijgen de talenten steeds meer voet aan de grond, bij concerten en concoursen in binnen- en buitenland, tot aan Leipzig toe. Twee jonge pianisten traden al op bij Podium Witteman, zij zijn ook nu van de partij in het Klooster van Wittem. De actie radius van de JTK reikt steeds verder, niet zelden leggen ouders en kinderen elke zaterdag vele kilometers af naar Maastricht voor een lesdag van zes (!) uur, gegeven door een team van muziekdocenten o.l.v. Alejandro Serena. Dit alles dient als voorbereiding op een professionele muziekopleiding in Maastricht of elders. Alejandro Serena neemt opnieuw een keur aan muzikaal talent mee naar Wittem: uw ogen geloven niet wat de oren horen.

Datum: 24 september 2022
Tijd: 14.00
Locatie: De mooiste concertzaal van Nederland: Kloosterbibliotheek Wittem, Wittemer Allee 32, 6286 AB Wittem
Website: https://kunstdagenwittem.nl/jong-talent/

Kunstdagen Wittem – Hannes Minnaar
Hannes Minnaar meesterpianist speelt: Shostakovich Preludes en Fugas van Boek I & II, Op. 8 en Chopin 24 preludes Op. 28 Hij is Winnaar van de Nederlandse Muziekprijs en internationaal veelzijdig geroemd. Deutsche Gramophon: ‘Hij is een overtuigend klankschilder en een vurig Romanticus. Een natuurtalent met een gedurfde inslag.’ Niet te missen!

Datum: 24 september 2022
Tijd: 20.15
Locatie: De mooiste concertzaal van Nederland: Kloosterbibliotheek Wittem, Wittemer Allee 32, 6286 AB Wittem
Website: https://kunstdagenwittem.nl/hannes-minnaar/

Kunstdagen Wittem – Feestelijke Slotavond met Marco Bakker
Weinig zangers is het gegeven om op hoge leeftijd nog zo prachtig te kunnen zingen als Marco Bakker. Een jong klinkende stem, gave techniek en verbluffend interpretatievermogen. Het lijkt alsof Marco de laatste jaren ‘nieuwe” registers open trekt. Het is een waar genoegen om naar deze zanger te luisteren. Samen met sopraan Fenna Ograjensek en met pianobegeleiding van Robert Weirauch, sluiten zij deze editie van de Kunstdagen feestelijk af. U hoort een veelzijdig repertoire van liederen, opera, operette en musicals van 2 generaties zangers. Uniek in Wittem!

(advertentie)

Datum: 25 september 2022
Tijd: 19.30
Locatie: De mooiste concertzaal van Nederland: Kloosterbibliotheek Wittem, Wittemer Allee 32, 6286 AB Wittem
Website: https://kunstdagenwittem.nl/feestelijke-slotavond/

Locatie

Klooster Wittem
Wittemer Allee 34
Wittem, Limburg 6286 AB Nederland
+ Google Maps