Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Kruidenwandeling en optreden Heart & Soul bij De Pelen

10 juli

Selecteer de tekst voor spraak (Nederlands).
Deel dit:
Share

Op zondag 10 juli is het weer muziek en wandelen bij buitencentrum De Pelen. Met om 11.00 uur een Kruidenwandeling in het Nationaal Park De Groote Peel en om 13.30 en 15.00 uur een optreden van Vocal Group Heart & Soul op het Peelpodium. Alle activiteiten starten bij het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.

Maak kennis met planten en kruiden
Op zondagochtend kan je genieten van een Kruidenwandeling in De Groote Peel. Peelgidsen Diana Vossen en Ine Bouw – beiden herborist – laten je kennis maken met de rijkdom aan planten die in dit hoogveengebied groeien.

Kennis die soms al eeuwenoud is en omgeven door oude verhalen en legenden, doorgegeven van generatie op generatie. Ze vertellen over de naamverklaring, volksgebruiken en geneeskracht van wilde kruiden en planten langs de oude peelbanen en in de tuin van de Peelboerderij. Interessant, leerzaam en praktisch, want de opgedane kennis kan je gebruiken in het dagelijkse leven.

De excursie start om 11.00 uur bij buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost  € 10,- voor volwassenen en € 7,50 per kind, inclusief een klein proeverijtje in de kruidentuin. Reserveren is noodzakelijk en kan via: www.staatsbosbeheer.nl/kruidengrootepeel

Vocal Group Heart & Soul
Gemengd zangkoor Heart & Soul uit Someren-Heide werd opgericht in 1968 en begon onder de naam ‘Corde et Animo’ als dameskoor. Een jaar later kwamen de eerste mannen erbij. Toen ze hun veertigjarige jubileum vierden deden ze afstand van het uniform en kozen ze voor een wat vlottere outfit. Daarnaast kwam er een totaal nieuwe aanpak in de muziekkeuze met meer populaire muziek uit film, musical en pop. Dit alles onder de bezielende leiding van dirigente Emmy Stultiens-Vries. Toen ze jaar hun vijftig jarig jubileum vierden besloten ze om ook hun naam te veranderen. Hiermee lieten ze het ‘stoffige’ kerkimago achter zich en gingen verder onder de swingende naam ‘Vocal Group Heart & Soul’! Enkele liedjes uit hun repertoire zijn: ‘Something beautiful’ van Robbie Williams, ‘Mag ik dan bij jou’ van Claudia de Breij, ‘Hey Brother’ van Avicii, ‘Stil in mij’ van Van Dik Hout,’ Love yourself’ van Justin Bieber en ‘Perfect’ van Ed Sheeran. 

Vocal Group Heart & Soul geeft twee voorstellingen; om 13.30 en 15.00 uur in het overdekte Amfitheater van het buitencentrum. Entree is een vrijwillige bijdrage die ten goede komt aan het Peelpodium. Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/peelpodium

Locatie

Buitencentrum De Pelen
Moostdijk 15
Ospel, Limburg Nederland
+ Google Maps