Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Knaltibal Festival

23 juli

Selecteer de tekst voor spraak (Nederlands).
Deel dit:
Share

Met nog één week te gaan tot de datum van het nieuwe Heerlense “Knaltibal Festival” op zaterdag 23 juli 2022 in het Douvenrader Park (achter het Vista-College) verwachten de organisatoren een 7.500 bezoekers. Dat betekent dat het festival uitverkocht zal raken op de eerste outdoor editie.

Speciale act
Een speciale act op deze dag is een unieke combinatie van de artiesten Jebroer en Mr. Polska. Zij zullen voor het eerst samen een optreden geven. Na enkele succesvolle nummers samen, slaan zij nu de handen ineen om ook live optredens te verzorgen in Nederland met met als aftrap het Knaltibal Festival in Heerlen. “Het is een eer om deze primeur voor het eerst aan te bieden bij Knaltibal” aldus Kenny Mordang (mede-organisator en oprichter Essential Festival).

Line-up
De organisatie maakte in mei de line-up bekend met (inter)nationale headliners als Adaro, Jebroer & Mr. Polska, Mart Hoogkamer, Mental Theo, Outsiders, Team Atje Voor De Sfeer (bestaande uit Altijd Larstig & Rob Gasd’rop & René Karst), Tony Junior, DJ Zany, Big Benny, Dieter Koblenz, Frans Theunisz, John Tana, Papa Lauda, Marleen Rutten, Guido frissen (Schintaler) en vele anderen.

Knaltibal speciaalbiertje
“In samenwerking met Wim Eussen van Brouwerij Rolduc presenteren we dit jaar ook een eigen Weizen Knaltibal speciaalbiertje. Bij het feestcafé komt een bierpleintje waar bezoekers plaats kunnen nemen aan een tafeltje en bier uit een glas kunnen drinken. Er worden diverse speciaalbiertjes geschonken, waaronder die van onszelf.” aldus Ramon Luckers (mede-organisator, eigenaar van Move To Sound B.V. en oprichter van Music Dome).

Overkill en tekorten
“We hebben in drie maanden tijd de volledige organisatie op touw weten te zetten én meer dan 93% van alle tickets zijn inmiddels uitverkocht. Ik ben dan ook met name trots op ons netwerk aan leveranciers en partners waardoor dit mogelijk is gebleken.” aldus Ramon Luckers (mede-organisator en eigenaar van Move To Sound B.V. en oprichter van Music Dome). “We zien op dit moment een zorgelijke trend in de festivalbranche: een overkill aan evenementen en tegelijkertijd een tekort aan vrijwel alles dat nodig is om een goed evenement te organiseren. Ik ben erg dankbaar dat we met dit evenement tegen de stroom in weten te gaan.” aldus Kenny Mordang (mede-organisator en oprichter Essential Festival).

Zomercarnaval 2.0
Dát is de insteek van Knaltibal Festival: één groot verkleedfeest in hartje zomer! Het evenement staat voor álles wat met feest te maken heeft. Dit past de organisatie dan ook toe in alle aspecten van het evenement, van leveranciers en aankleding t/m artiesten en consumpties.

Initiatiefnemers
De organisaties Move To Sound en Dusk To Dawn Entertainment slaan de handen ineen voor Knaltibal Festival. “Samen bundelen we onze krachten zodat we onze achterban die zó snakt naar festivals dit nieuwe concept op grotere schaal kunnen aanbieden.” aldus Ramon Luckers (mede-organisator en eigenaar van Move To Sound B.V. en oprichter van Music Dome).

Minimum leeftijd
Jongeren tussen de leeftijd van zestien en zeventien vallen dikwijls tussen wal en schip, daarom heeft de organisatie besloten een minimumleeftijd van zestien jaar te hanteren. “We vinden een eerste kennismaking met festivals voor deze doelgroep, in een veilige omgeving, enorm belangrijk. We richten ons veiligheidsplan evenals protocollen dan ook speciaal in op deze doelgroep” aldus Kenny Mordang (mede-organisator en oprichter Essential Festival).

Ticket verkoop
De laatste tickets zijn nog verkrijgbaar voor het schappelijke tarief van €9,99 via www.knaltibal.nl/tickets. “Ook, en vooral in deze tijden van inflatie, vinden we het van belang om een schappelijke entreeprijs te rekenen. Daarom hebben we ervoor gekozen om te werken met verschillende ticketfases” aldus Kenny Mordang (mede-organisator en oprichter Essential Festival)