Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Kerstconcert Lucas en Arthur Jussen

17 december @ 20:00 - 22:00

Selecteer de tekst voor spraak (Nederlands).
Deel dit:
Share

Voor Lucas en Arthur Jussen is het altijd thuiskomen in Heerlen. Of beter in dit geval: Kerst vieren met familie. Dit programma heeft alle ingrediënten voor een droom van een Kerstconcert. De stralende Vijfde symfonie van Tchaikovsky en de broers Jussen in het uitdagende Concert voor twee piano’s en orkest van Vaughan Williams.  

Waar Arthur en Lucas Jussen het podium ook betreden, ze betoveren het publiek met hun bruisende muzikaliteit, klaterend pianospel en ongedwongen spontaniteit.

De pianobroers komen al van jongs af bij philharmonie zuidnederland over de vloer. Ze hebben een unieke relatie met het orkest waarin ze elkaar uitdagen en inspireren. Dit keer ontdekken ze met u het dubbelconcert van Ralph Vaughan Williams. “Ken je dit verkwikkende werk nog niet?” schreef een recensent van Gramophone, ‘laat je dan verrassen door de poëtische inspiratie, de gedurfde harmonieën en de buitenaardse schoonheid van de epiloog’. ‘Het is een mislukking’, schreef de altijd onzekere Tchaikovsky in 1888 nadat hij zijn Vijfde Symfonie twee keer had gedirigeerd. Tegenwoordig is Tchaikovsky’s Vijfde een van de meest geliefde orkestwerken. De duistere opening waarin het noodlot onafwendbaar doorklinkt, leidt via een ontroerend Andante – met die beroemde hoornsolo misschien wel het hoogtepunt van de symfonie – langs wervelende walsen naar een stralende finale. Het is daarmee een symfonische zegetocht van duister naar licht. En past dat niet precies bij Kerst?! 

Gegevens

Datum:
17 december
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorieën:
, , , , , ,

Locatie

Theater Heerlen
Burgemeester van Grunsvenplein 145
Heerlen, Limburg Nederland
+ Google Maps