Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

IVN Kerkrade organiseert natuurwandelingen tijdens het WMC

13 juli @ 14:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

One event on 20 juli 2022 at 14:00

Selecteer de tekst voor spraak (Nederlands).
Deel dit:
Share

Tijdens het WMC organiseert IVN Kerkrade traditioneel enkele natuurwandelingen voor de bezoekers en deelnemers van het WMC. Deze vinden ditmaal plaats op woensdag 13 en woensdag 20 juli.

Tijdens deze middagwandelingen bezoeken we de Anstelvallei. In het asymmetrische dal van de Anselderbeek ligt het 220 ha grote natuurgebied Anstelvallei. Kenmerkend is de afwisseling in het gebied: de hellingbossen met bronnetjes op de steile oostelijke helling, de in agrarisch gebruik zijnde vlakkere westelijke helling, de diverse plassen waaronder de Cranenweyer (het enige stuwmeer van Nederland) en natuurlijk kasteel Erenstein en enkele historische hoeves. Het gebied ligt midden in een sterk verstedelijkte omgeving en met name door zijn grootte is het een geliefd wandelgebied voor de inwoners van Kerkrade en omgeving.

Binnen de voormalige Oostelijke Mijnstreek geldt het gebied als één van de beekdalgebieden met de meeste planten- en diersoorten. In 2016 ging de Anstelvallei over van de gemeente Kerkrade naar Stichting het Limburgs Landschap. Tijdens deze wandelingen luisteren we naar de bijzondere geluiden uit de natuur. Wat dacht u van kwakende kikkers, een soloconcert van de Merel of de Vink, het staccato-kekkeren van de Ekster of de zang van de Geelgors waarop Beethoven zijn vijfde symfonie baseerde ? Onze (inter-) nationale gasten zijn hartelijk welkom om aan deze wandeling deel te nemen. Onderweg maken we kennis met de planten en dieren in het bos en bij de vijvers.

Vertrek: 14.00 uur parkeerplaats Erenstein, Brughofweg 25, 6468 PC Kerkrade. Deelname is gratis, een vrije gave voor de vereniging is welkom.
Info en aanmelden: ivn.kerkrade@gmail.com

Gegevens

Datum:
13 juli
Tijd:
14:00
Evenement Categorieën:
, , , , , ,

Locatie

parkeerplaats kasteel Erenstein
Brughofweg 25
Kerkrade, Limburg 6468 PC Nederland
+ Google Maps