Laden Evenementen

Insecten in Kasteelpark Born

28 juli @ 10:00 - 28 augustus @ 18:00

Selecteer de tekst voor spraak (Nederlands).
Deel dit:
Share

Insecten: de een vindt ze supercool, de ander krijgt kippenvel bij het zien van deze kriebelende kruipers. Onbekend maakt onbemind en daarom zetten we op zondag 21 augustus deze dieren in het zonnetje. Je kunt onder andere meer leren over de wandelende takken, kakkerlakken en bijen. Durf je te komen?

Insectenhotel
In je eigen achtertuin of op je balkon leven heel veel insecten. In de wintermaanden zoeken ze een slaapplekje. Als je een insectenhotel ophangt, maak je heel veel dieren blij. Heb je nog geen insectenhotel? Geen probleem!
Voor 10 euro kun je je eigen insectenhotel in elkaar zetten bij de workshoptafel. Neem hem mee en hang hem thuis op!
Ook zijn er imkers aanwezig die je van alles kunnen vertellen over bijen en de bestrijding van de Aziatische hoornaar.

Insecten proeven
Insecten zijn nuttige dieren die in iedere tuin voorkomen. Er zijn veel dieren die ook insecten eten. Wist je dat jij ook insecten kunt eten? Je kunt ze verwerken in allerlei recepten, maar gefrituurd zijn ze erg lekker! Kom je proeven? (deze activiteit is onder voorbehoud). Alle activiteiten zijn van 13 – 16 uur en zolang de voorraad strekt.

Ingezzoemd
In de Wasjbear leer je over de bloemetjes en de bijtjes. Met een binoculair of loep kun je ook diverse insecten van dichtbij bekijken.

Megaspeurtocht: Een zomer vol insecten….
Tot en met eind augustus is er in het park een megaspeurtocht over insecten. Neem het paspoort en de plattegrond mee bij de kassa en ga op zoek naar de informatiebordjes die verspreid in het park staan.
Er is een speurtocht voor de onderbouw en een voor de bovenbouw van de basisschool beschikbaar.

Openingstijden
Kasteelpark Born is dagelijks geopend van 10 tot 18 uur. De entree bedraagt € 7,00 voor kinderen en € 9,50 voor volwassenen. Aan de kassa zijn voerzakjes te koop.

Jaarkaart
Een bezoek aan Kasteelpark Born is genieten voor jong en oud. Met een jaarkaart kunt u regelmatig ons mooie park bezoeken. Jaarkaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa. Kinderen betalen € 21,00 en volwassenen € 28,50.
Met je jaarkaart kun je ook onze collega-parken die aangesloten zijn bij Dier en Park en Libéma met korting bezoeken. Kijk voor de deelnemende parken op onze website.

Meer informatie over Kasteelpark Born vindt u op onze website www.kasteelparkborn.nl.

Gegevens

Begin:
28 juli @ 10:00
Einde:
28 augustus @ 18:00
Evenement Categorieën:
, , , , , ,

Locatie

Kasteelpark Born
Kasteelpark 38
Born, Limburg 6121 XK Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
+31 464851950
Bekijk de site van Locatie