Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Groëete Gulpener Vastelaoves Finale dit jaar alleen via de televisie

1 maart @ 21:00 - 00:00

Selecteer de tekst voor spraak (Nederlands).
Deel dit:
Share

Net als vorig jaar is het niet mogelijk gebleken om de Groeëte Gulpener Vastelaoves Finale, de provinciale afsluiting van carnaval, met publiek op de Markt in Gulpen te vieren.

“De versoepelingen van de coronamaatregelen die onlangs zijn afgekondigd, kwamen helaas te laat om het evenement weer in de traditionele vorm te organiseren. Daarnaast respecteren we hiermee het advies van de gemeente Gulpen-Wittem om vooralsnog geen grote groepen mensen samen te brengen”, zegt voorzitter Robert Loozen van de organiserende Stichting AlAaf.

Maar dat betekent niet dat er geen finale komt. De stichting heeft toch weer een groot aantal Limburgse artiesten bereid gevonden om, zonder publiek maar wel voor de camera’s van L1, op te treden en zo de Limburgse carnaval 2022 af te sluiten.
Het drie uur durende programma op L1 start om 21.00 uur en dus zal tegen middernacht het masker weer in de ton verdwijnen, ten teken dat de vastelaovend voorbij is.
“Maar voordat het zover is, wordt er dus een prachtig programma op het podium gebracht. Een programma dat dit jaar een iets andere insteek heeft dan we gewend zijn. En die opzet zou, volgens ons, ook niet echt werken op een groot plein met publiek. Laat jullie maar verrassen”, aldus voorzitter Robert Loozen.

Wat de organisatie wel kwijt wil, zijn de namen van een aantal artiesten: W-Dreej, Andy & Roy, Frans Theunisz, Hoondervel, Don Kiesjot en Paul & Leo en uiteraard de vaste afsluiter Frans Croonenberg. “Aangezien we al jaren de traditionele carnavalsmuziek hoog in het vaandel hebben staan, komen er ook traditionele liedjes uit de ‘carnavalshoogburchten’ Venlo en Maastricht voorbij. En uiteraard hopen we volgend jaar weer publiek te mogen verwelkomen op de Groeëte Gulpener Vastelaoves Finale, op de Markt in Gulpen dus ”, besluit Robert Loozen.

De speciale editie van 2022 is dus te bewonderen op dinsdag 1 maart vanaf 21.00 uur op L1 televisie.