Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Gluren bij de Buren

2 juli

Deel dit:
Share

Gluren bij de Buren, het amateurkunstfestival met optredens in tuinen verspreid over de stad, komt deze zomer naar 23 gemeenten in heel Nederland. Op zondag 2 juli veranderen gazons en veranda’s voor één dag in podia, de loungesets in tribunes.

De organisatie zoekt vanaf nu naar hosts en acts, aanmelden kan tot en met zondag 14 mei via glurenbijdeburen.nl.

Landelijk zullen ruim 1000 tuinen, verspreid over 23 gemeenten, optredens hosten tijdens Gluren bij de Buren. Gluren bij de Buren verlaagt met het festival drempels voor ontmoetingen en biedt intieme podia aan de lokale creatievelingen. Het is de eerste keer dat de Zomereditie van Gluren bij de Buren in zoveel gemeenten plaatsvindt.

Productieleider Dirkjan van Oord: “Deze editie is het evenement uitgebreid naar een aantal nieuwe gemeenten. Er is een betere vertegenwoordiging in het oosten van het land, men kan 2 juli voor het eerst gluren in Arnhem, Deventer en Hengelo.”

Acts en tuinen gezocht
Acts van alle disciplines zijn welkom: jazz-trio’s, balletdansers, rappers of cabaretiers kunnen meedoen. Alle acts krijgen een passend podium toegewezen. De optredens duren maximaal 30 minuten en worden drie keer opgevoerd. Aanmelden kan via glurenbijdeburen.nl/aanmelden/act.

Tuinen van alle soorten en maten kunnen meedoen: van postzegeltuintjes tot historische hofjes, en van Franse balkonnetjes tot royale dakterrassen. Hosts nodigen hun buren uit voor een culturele middag in hun tuin. Aanmelden kan via glurenbijdeburen.nl/aanmelden/locatie.

Gluren bij de Buren is een initiatief van Stichting de Bühne en wordt in elke gemeenten georganiseerd in samenwerking met lokale partijen.

Fotograaf: Erik van der Aar