Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Geschiedenis in het groen

8 oktober @ 11:00 - 13:00

Selecteer de tekst voor spraak (Nederlands).
Deel dit:
Share

Op zaterdag 8 oktober om 11.00 uur vindt er een excursie plaats in Wellerlooi op Landgoed de Hamert, onderdeel van Nationaal Park De Maasduinen.

De excursie start vanaf Ontvangstlocatie Jachthut Op den Hamer, Twistedenerweg 2, 5856 CK in Wellerlooi. De excursie is gratis en duurt circa 2 uur. Denk aan stevig schoeisel. Aanmelden verplicht [vol=vol] via www.limburgs-landschap.nl/kalender.

Nationaal Park De Maasduinen is een samenwerkingsverband van streekbewoners, IVN Limburg, de gemeentes Bergen en Gennep, Staatsbosbeheer en Stichting het Limburgs Landschap. Om het publiek van de rijkdom aan natuur in de Maasduinen te laten genieten, zijn er overal wandelroutes uitgezet en worden er ook publieksactiviteiten georganiseerd. Het hele jaar door zijn er afwisselende excursies.

Het roemruchte verleden van Landgoed de Hamert heeft al vele mensen verbaasd. Van een eeuwenoud Vorstengraf uit circa 2.000 jaar voor Christus tot aan loopgraven uit de Tweede Wereldoorlog. Recenter heeft de mens ook veel invloed gehad op het landschap. Zo zijn de restanten van een oud spoorbaantje te vinden en valt er meer te vertellen over een oude heerweg en een geheimzinnige ijskelder. Al wandelend wordt er door de gidsen meer verteld over de natuur en de geschiedenis van dit gebied.

Foto: Stichting het Limburgs Landschap, Harry Bussink

Gegevens

Datum:
8 oktober
Tijd:
11:00 - 13:00
Evenement Categorieën:
, , , , ,

Locatie

Ontvangstlocatie Jachthut Op den Hamer
Twistedenerweg 2
Wellerlooi, Limburg 5856 CK Nederland
+ Google Maps