Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ga op pad met fotograaf Nando Harmsen

5 november @ 14:00 - 18:00

Selecteer de tekst voor spraak (Nederlands).
Deel dit:
Share

Het Nationaal Park De Groote Peel biedt een inspirerend decor voor het maken van prachtige natuurfoto’s. Fotograaf Nando Harmsen laat zien hoe je die foto’s kunt maken op verschillende tijdstippen van de dag en in verschillende seizoenen. De workshops starten bij het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 in Ospel.

Zonsondergang tot maanopkomst
Op zaterdag 5 november om 14.00 uur start er een workshop ‘zonsondergang tot maanopkomst’. Het fotograferen van het landschap is niet altijd even makkelijk. Je moet leren kijken zodat je pracht van het landschap gaat zien. We zoeken een mooie plek voor de zonsondergang te gaan fotograferen. Als bonus zal de Maan ook rond die tijd opkomen. We zijn afhankelijk van de weersomstandigheden, maar ook bij een bewolkte lucht zijn er mooie foto’s te maken.

Nachtfotografie
De laatste workshop dit jaar start op zaterdag 19 november om 18.00 uur en heeft als thema ‘Nachtfotografie’. Fotograferen hoeft niet op te houden na zonsondergang. Zelfs als het duister is ingevallen blijft het mogelijk om landschappen te fotograferen. Tijdens deze workshop leer je de camera in het donker te gebruiken en bedienen; waar moet je op letten, wat is mogelijk en waar liggen de grenzen van je camera.

Reserveren en meer informatie
Elke workshop duurt ongeveer vier uur en is geschikt voor iedereen in het bezit van een spiegelreflex camera, mirrorless systeem camera (of vergelijkbaar) die je handmatig kunt instellen en een statief. Denk ook aan stevige schoenen en kleed je op het weer (in de vroege ochtend en avond kan het flink koud zijn. Voor meer informatie over materiaal, deelnamekosten en reserveren kijk op: www.staatsbosbeheer.nl/natuurfotografiepelen Voor meer informatie over Nando Harmsen: www.nandoonline.com

Foto: ©Nando Harmsen