Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

G-voetbaltoernooi

3 juni @ 10:00 - 17:00

Deel dit:
Share

Na een succesvolle jubileumeditie in 2022 wordt er op 3 juni aanstaande weer een G-voetbaltoernooi georganiseerd door de stichting Echte Helden Club – Genieten In Beweging (EHC-GIB) in samenwerking met voetbalvereniging EHC uit Hoensbroek.

Het toernooi met deelnemende teams uit Nederland (13 teams), België (4 teams) en Duitsland (6 teams) wordt namelijk voor de 11e keer georganiseerd. Ook dit jaar zijn er weer zo’n 350 sporters met een beperking actief op de velden van EHC op sportpark de Dem.

EHC heeft het in 2007 als enige voetbalverenging in de gemeente Heerlen aangedurfd om te starten met G-voetbal en dit is uitgegroeid tot een mooie aanwinst voor de club. Inmiddels spelen er ruim 40 mindervalide spelers in 3 verschillende klassen in de G-competitie van de KNVB. Elke week wordt er met veel enthousiasme getraind op de maandag en donderdag en worden ze begeleid door gepassioneerde trainers.

Naast het voetballen probeert men de spelers bij zoveel mogelijk activiteiten van de stichting en de vereniging mee te laten doen en dit is altijd een succes. Veel spelers hebben niet veel sociale contacten en hebben moeite met het leggen van nieuwe contacten. Bij de stichting EHC-GIB motiveren we het leggen van contacten en we zien daar ook de successen van. Verschillende kleine vriendenclubjes ontstaan er, die ook buiten het voetballen met elkaar afspreken. Zo wordt er samen naar de bioscoop gegaan, of gaat men samen bowlen, een festival bezoeken en soms gaan er enkelen samen op vakantie.

Het G-toernooi wordt ook wel het Genieten-toernooi genoemd, want dat is wat men de spelers wil laten doen. Iedere deelnemer en trainer/leider wordt die dag verwend. Zo starten ze bij aankomst met een lekker stukje Limburgse vlaai, ’s middags krijgen ze een lunchpakketje aangeboden. Iedereen wordt door EHC gastvrij ontvangen. Dankzij grote sponsorbijdragen van onder Rotaryclub Heerlen Land van Rode, de firma Grausbouw, Stichting Groene Kruis Heerlen Hoensbroek en de stichting Frisse Wind Heerlen is het mogelijk om dit toernooi zo te organiseren.

In alle vroegte zullen een grote groep vrijwilligers, bestaande uit leiders, ouders en mensen die het G-voetbal een warm hart toedragen, bezig zijn om alles voor te bereiden. Zonder deze groep vrijwilligers is zo’n dag niet te realiseren. Die dag moeten er namelijk zo’n 800 broodjes gesmeerd worden voor de lunchpakketjes en worden er 350 stukken fruit klaargemaakt en uitgedeeld. Aan het eind van de dag is iedereen moe van het harde werken maar als men de blije gezichten van de deelnemende spelers ziet, dan is het al dat werk absoluut waard geweest.

Elk jaar proberen we weer een prominent persoon uit te nodigen op ons toernooi. Zo hebben we dit jaar Ad van der Burgh bereid gevonden om het openingswoordje te verrichten. Ad heeft jaren voor de KNVB gewerkt en heeft zich altijd moeiteloos ingezet voor alle voetbalverenigingen die G-voetbal aanbieden. Momenteel is Ad districtsvoorzitter van de Zwaluwen Jeugd Actie in Limburg en deze organisatie steunt het aangepast voetbal van de KNVB. Met het geld dat wordt ingezameld door de Zwaluwen Jeugd Actie worden mooie projecten gerealiseerd zodat kinderen met een lichamelijke of een verstandelijke beperking toch kunnen voetballen. Zo hebben vele verenigingen in Limburg dit jaar nieuwe tenues gekregen van de Zwaluwen Jeugd Actie, en zal het ook niet lang meer gaan duren alvorens de G-spelers van EHC in nieuwe tenues rondlopen.

Daarnaast komt niemand minder dan onze gouverneur Emiel Roemers of de nieuwe gedeputeerde van Sport Limburg naar ons toernooi om de prijsuitreiking te verrichten. We hopen natuurlijk stiekem dat de gouverneur komt, zodat ook hij kan zien dat voetballers met een beperking kunnen genieten van hun sport.

Het Genieten-toernooi wordt dit jaar voor de 11e keer georganiseerd en de spelers, trainers/leiders van de stichting EHC-GIB en EHC kijken er ook dit jaar weer naar uit. De deelnemende teams worden ingedeeld in verschillende niveaus, vergelijkbaar met de klasse-indeling van de KNVB voor G-voetbal. Het toernooi start rond de klok van 10.00 uur en duurt tot ca. 17.00 uur.

Als u wilt meemaken hoe mindervalide spelers met heel veel plezier en passie hun geliefde spelletje uitoefenen, bent u op 3 juni aanstaande van harte welkom op sportpark De Dem in Hoensbroek.

Gegevens

Datum:
3 juni
Tijd:
10:00 - 17:00
Evenement Categorieën:
, , , , , ,

Locatie

sportpark De Dem
Demstraat 11-13
Hoensbroek, Limburg 6431 TC Nederland
+ Google Maps