Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Excursie Nationaal Park De Maasduinen

29 januari @ 10:00 - 12:00

Gratis
Deel dit:
Share

De typische Maasduinen hebben het landschap in Noord-Limburg gevormd. Tijdens de excursie op zondag 29 januari wordt er meer vertelt over de vorming van het landschap en de natuur. De excursie start om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats van de Eckeltse Bergen aan de Ceresweg, 5854 PK Bergen (500 meter ten noorden van de speeltuin). De excursie duurt ongeveer 2 uur en deelname is gratis.

Nationaal Park De Maasduinen is een samenwerkingsverband van streekbewoners, IVN Limburg, de gemeentes Bergen en Gennep, Staatsbosbeheer en Stichting het Limburgs Landschap. Om het publiek van de rijkdom aan natuur in de Maasduinen te laten genieten, zijn er overal wandelroutes uitgezet en worden er ook publieksactiviteiten georganiseerd. Het hele jaar door zijn er afwisselende excursies.

Strik de schoenen maar stevig vast want deze excursie laat de deelnemers kennismaken met de duinen van de Maas. Het is soms stevig doorstappen om een Maasduin te beklimmen. Het gebied bestaat voor een groot deel uit naaldhout, voornamelijk grove den. Deze bomensoort was vroeger erg geliefd in de mijnbouw. Het heeft namelijk het karakter dat het heel hard gaat kraken als er veel druk op komt te staan. Hierdoor wisten de mijnwerkers dat de mijnschacht op instorten stond en ze zich snel uit de voeten moesten maken. Naast grove den is er plaatselijk ook de lariks te vinden, ook een naaldboom.

Foto: Stichting het Limburgs Landschap, Henk Heijligers

Gegevens

Datum:
29 januari
Tijd:
10:00 - 12:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
, , , , ,