Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Excursie Maascorridor

18 september @ 10:00 - 12:00

Selecteer de tekst voor spraak (Nederlands).
Deel dit:
Share

De natuurgebieden van Het Limburgs Landschap zijn allemaal opengesteld voor wandelaars. Om bezoekers de bijzondere plekken te laten zien, worden er ook excursies georganiseerd. Zo vindt er op zondag 18 september om 10.00 uur weer een interessante excursie plaats.

Deze start vanaf de ingang van het Berckterveld. Rij vanaf Hout-Blerick de weg De Berckt helemaal uit tot aan de Maas waar de weg naar rechts buigt richting Baarlo. In de linkerbocht ligt de ingang van het natuurgebied. De excursie is gratis en duurt circa 2 uur. Denk aan stevig schoeisel. Aanmelden is verplicht via www.limburgs-landschap.nl/kalender [vol=vol].

Maascorridor
Natuur op de oevers van de Maas was zeldzaam geworden. Allerlei ingrepen hadden de rivier in Noord-Limburg langzaam maar zeker veranderd in een scheepvaartkanaal. Met het project Maascorridor is inmiddels op vele plaatsen langs de Maas nieuwe natuur gerealiseerd. Tegelijkertijd is dit een goede manier om hoogwaterproblematiek aan te pakken. Door de rivier meer ruimte te geven kunnen de Maasoevers veranderen in een afwisselend en langgerekt lint van moerassen, geulen, bloemrijke graslanden, ruigten en ooibos. Deze verandering is te zien in voorbeeldgebieden zoals de Romeinenweerd. Het hele jaar door grazen er runderen maar het zijn geen kinderboerderijdieren! U kunt ze het beste van een afstandje observeren. Bijvoeren is niet gewenst omdat ze dan veel te opdringerig worden. De Maascorridorgidsen vertellen u tijdens deze wandeling meer over de Maascorridornatuur.

Foto: Henk Heijligers

Gegevens

Datum:
18 september
Tijd:
10:00 - 12:00
Evenement Categorieën:
, , , , ,