Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Excursie Het Limburgs Landschap: Isabellegreend

6 mei @ 19:00

Selecteer de tekst voor spraak (Nederlands).
Deel dit:
Share

De Isabellegreend en de Ooldergreend zijn de natuurgebieden rondom de Oolderplas ten zuiden van Roermond. Hoe gevarieerd is de natuur van de Isabellegreend? Een interessant thema voor de wandeling op vrijdagavond 6 mei.

De Isabellegreend bestaat vooral uit allerlei soorten grasland met verspreid liggende bosjes en waterpartijen.

Stroomdalgrasland
Op de Isabellegreend lopen het hele jaar Gallowayrunderen en Konikpaarden. Door die begrazing en de invloed van de Maas zijn hier stroomdalgraslanden ontstaan met karakteristieke plantengroei van onder andere agrimonie, knoopkruid en margriet. Deze ruige, maar gevarieerde vegetatie trekt op haar beurt weer vele insectensoorten aan en die zorgen voor een gevarieerde natuur. Ook de hier voorkomende bever is een aanwinst voor de natuur. Door in het wilgenstruweel weer open plekken te knagen, ontstaat eveneens variatie en dat heeft weer een duidelijke positieve invloed op de soortenrijkdom.

Op stap
Natuurgebieden van Het Limburgs Landschap zijn allemaal opengesteld voor wandelaars. Om bezoekers de bijzondere plekken te laten, zien worden er regelmatig excursies georganiseerd. De excursie naar de Isabellegreend start op vrijdagavond 6 mei om 19.00 uur bij de kleine parkeerplaats aan de ingang van de Isabellegreend aan de Merummerbroekweg, 6049 CX Merum. Aanmelden voor deze excursie is verplicht [vol=vol] via www.limburgs-landschap.nl/kalender.

Goed schoeisel en een verrekijker worden aanbevolen.

Foto: Het Limburgs Landschap, Harry Bussink.

Gegevens

Datum:
6 mei
Tijd:
19:00
Evenement Categorieën:
, , , , ,

Locatie

Isabellegreend
Merummerbroekweg
Merum, Limburg 6049 CX Nederland