Laden Evenementen

« Alle Evenementen

‘Enlighten me’ in Museum de Kantfabriek

23 oktober @ 13:00 - 30 december @ 17:00

Selecteer de tekst voor spraak (Nederlands).
Deel dit:
Share

In Museum de Kantfabriek wordt ‘Enlighten me’ een kunstproject van textielkunstenaar Minke van de Zande tentoongesteld. Ze heeft hier drie jaar aan gewerkt. Op 15 juli 2022 was de presentatie van ‘Enlighten me’.

Het is een uil waarvoor de levende Marnix (via Ruben van Maaren roofvogels) als voorbeeld diende. De veren zijn met ongelooflijk veel geduld en precisie opgebouwd uit minieme stukjes stof, draadjes en pluisjes. De verentekening maakte ze met naaldkant waarvoor ze met de hand, uit verschillende kleuren samengestelde, draden draaide.
Voor de 3D geprinte poten, snavel en ogen werkte ze samen met Luximprint, een bedrijf in Wemeldinge, dat decoratieve en functionele optische kunststoffen produceert. Het bekijken van het kunstwerk wordt ingeleid door een korte film met de roep van een uil in de nacht. Vervolgens gaat de donkerte gefaseerd over in het licht van de opkomende zon tot op volle sterkte. Muziek en gesproken tekst sluiten perfect aan op wat er gebeurt.

De volgende stap is dat de bezoeker binnentreedt in een donkere ruimte waarin Minke’s uil zich in volle glorie laat zien. Het werk van Minke is gevat in een 3D lijst met dezelfde lichtschakeringen als die in de film te zien zijn. De wijze waarop Minke de textiele technieken, die ze door zelfstudie heeft verworven, gebruikt in haar kunstwerk is onnavolgbaar. Het unieke project ‘Enlighten me’ is alleen met eigen ogen goed te ervaren.

Voor algemene info zie https://www.museumdekantfabriek.nl/bezoek-ons/

Gegevens

Begin:
23 oktober @ 13:00
Einde:
30 december @ 17:00
Evenement Categorieën:
, , , , ,

Locatie

Museum de Kantfabriek
Americaanseweg 8
Horst, Limburg 5961 GP Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
+31 (0)77 398 16 50
Bekijk de site van Locatie