Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Duo-expositie: werk van Niek Nagengast en Frank Oude Weernink

1 april @ 10:00 - 14 mei @ 18:00

Deel dit:
Share

Tijdens deze duo-expositie tonen Niek Nagengast en Frank Oude Weernink hun werken. Ze kennen elkaar via het onderwijs. Beide kunstenaars zijn multidisciplinair in hun schilderkunst. Voor het eerst is hun werk gezamenlijk te bewonderen. Kunsthuis De Bakkerij start 1 april weer met een nieuw seizoen. Rond 15 uur richten we met de kunstenaars het woord tot u. Actief in beeldende kunst vanaf 2002 in het Limburgse Bergen.

Het vinden van een compositie van vormen en bewegingen van lijnen, boeit Niek Nagengast. Het creëren van diepte en ruimte en evenwicht in contrasten tussen licht en donker, inspireert hem. Effecten ontstaan door kleur en gevoelige nuances van beweging gerealiseerd in ruimtelijk werk, geven hem veel voldoening. Voor dit alles gebruikt hij de aquareltechniek of andere schilderstechnieken en ook met andere twee- dimensionale werkwijzen heeft hij veel ervaring. Bij ruimtelijk werk mag je denken aan beelden in was (naar brons) en constructies in hout, kunststof of metaal.

Realistisch en abstract werk van Frank Oude Weernink. Het realisme komt voort uit gordijnmotieven. Die zijn al veel gebruikt in de geschiedenis van de schilderkunst van Vermeer tot Richter. Hij vraagt zich af wat de realiteit is tussen de beschouwer en het gordijn, van het gordijn zelf en van de ruimte achter het gordijn. Het ene moment denk je een gordijn te zien, het andere moment trek hij alles weer uit elkaar tot losse lijnen die afwisselen in lengte. Daarnaast heeft hij een enorme voorliefde voor etnografische kunst met name de Asmat (Papoea Nieuw Guinea) en Afrika.

Gegevens

Begin:
1 april @ 10:00
Einde:
14 mei @ 18:00
Evenement Categorieën:
, , ,

Locatie

kunsthuis De Bakkerij
Kerkstraat 1A
Bergen, Limburg 5854 AJ Nederland
+ Google Maps