Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Dag van de Bouw

17 juni - 18 juni

Selecteer de tekst voor spraak (Nederlands).
Deel dit:
Share

Tijdens de jaarlijkse Dag van de Bouw op zaterdag 18 juni 2022 kan iedereen weer ontdekken wat zich afspeelt achter de hekken van de bouwplaatsen die normaliter verboden toegang zijn. Zo’n 150 Nederlandse bouwplaatsen openen deze dag vanaf 10:00 uur de deuren voor publiek. De toegang is overal gratis en er valt een hoop te beleven voor jong en oud.

De jaarlijkse Dag van de Bouw is dé open dag van de Nederlandse bouwsector en is een uitgelezen kans om te zien wat er allemaal komt kijken bij het bouwen van huizen, wegen, ziekenhuizen, stadions en alle andere gebouwen en infrastructuur in Nederland. Onderwijs, zorg, natuur, recreatie, wonen en transport: de bouw maakt het!

Er zijn tijdens de Dag van de Bouw in de regio tientallen interessante projecten te bezoeken: nieuwbouw- en renovatieprojecten, maar ook weg- en waterbouw en nog veel meer. Bezoekers zien niet alleen hoe ver het project gevorderd is, maar leren ook van alles over hoe de bouw in z’n werk gaat. Natuurlijk wordt er nog steeds veel handwerk door echte vakmensen verricht, maar achter de bouw gaat ook een wereld aan innovatie schuil, waar met de modernste technologieën en technieken wordt gewerkt.

Op veel locaties worden tijdens de Dag van de Bouw daarnaast extra activiteiten georganiseerd, zoals optredens, demonstraties, speurtochten en andere activiteiten voor kinderen.

Te bezoeken in Limburg
Tijdens de Dag van de Bouw zijn op zaterdag 18 juni in Limburg 8 projecten te bezoeken. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld terecht bij:
Grensmaas, het grootste rivierenbouwproject van Nederland
De herinrichting van het centrum van Nederweert
De bouw van nieuwbouwappartementen in Villa Lierdal in Molenhoek

Kijk voor het gehele overzicht van deelnemende projecten in de regio en de rest van het Nederland, het programma en openingstijden op: www.dagvandebouw.nl/projecten-overzicht.

Bouw- en Infra Festival in Beek

De dag voorafgaand aan de Dag van de Bouw, op vrijdag 17 juni, vindt het Bouw & Infra Festival plaats bij de Steenfabriek VanderSanden en Bouwmensen in Beek. Meer dan 25 bouw- en infrabedrijven doen mee met de organisatie om leerlingen uit Limburg te laten ervaren hoe leuk het is om in de bouwsector aan de slag te gaan. Zo’n 725 leerlingen uit de eerste drie klassen van 15 middelbare scholen uit Limburg hebben zich al aangemeld.

Over De Dag van de Bouw
Tijdens de jaarlijkse Dag van de Bouw stellen bouwlocaties door heel Nederland hun bouwhekken open om mensen kennis te laten maken met de innovaties en het maatschappelijke belang van de bouw- en infrasector. In 2019 bezochten ruim 77.000 mensen 140 projecten verspreid over heel Nederland. Na een pauze van twee jaar in verband met geldende coronamaatregelen, vindt de vijftiende Dag van de Bouw plaats op zaterdag 18 juni 2022. Kijk voor meer informatie over de Dag van de Bouw en de meer dan honderd andere opengestelde bouwplaatsen in heel Nederland op www.dagvandebouw.nl.

De Dag van de Bouw is een onderdeel van de imago campagne ‘De bouw maakt het’ en een initiatief van Bouwend Nederland.

Gegevens

Begin:
17 juni
Einde:
18 juni
Evenement Categorieën:
, , , , , , ,