Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

College over de mooiste Limburgse kastelen

18 september @ 14:00 - 16:00

Selecteer de tekst voor spraak (Nederlands).
Deel dit:
Share

Op zondag 18 september vertelt kunsthistoricus Ineke Beeling over de mooiste Limburgse kastelen in een nieuw HOVO-college bij de Bibliotheek Bibliorura in Roermond.

Limburg heeft bijzondere kastelen. Waar anders in Nederland vind je een “hoogteburcht” of een “terrassenkasteel”? Ook heeft Limburg een geheel eigen versie van de renaissancestijl: de ‘Maaslandse Renaissance’ en in de 18e eeuw een eigen variant van de rococostijl: de ‘Luik-Akense-Maastrichtse’ decoratie stijl.
Ineke Beeling is kunsthistoricus gespecialiseerd in interieurs en adviseur voor restauraties, reconstructies en herinrichtingen van monumenten. Ze neemt je in deze lezing mee langs de mooiste kastelen van Limburg en vertelt over al hun bijzonderheden.

De Bibliotheek & HOVO
De Limburgse bibliotheken en HOVO Limburg presenteren met trots een prachtig educatief programma in de bibliotheek, vol met culturele, geschiedkundige en verrassende onderwerpen waar iedereen aan kan deelnemen. HOVO (Nederland) is sinds 1990 de onderwijsinstelling die cursussen en lezingen organiseert, voor iedereen die zich wil verdiepen in kunst, cultuur, filosofie, geschiedenis, psychologie, exacte vakken en meer. Wel op academisch niveau, maar zonder verplichtingen en tentamens.

Praktische info
Wanneer: zondag 18 september, van 14.00 uur tot 16.00 uur
Waar: de Bibliotheek Bibliorura
Kosten: €5,- voor leden, €7,50 voor niet-leden. Dit is inclusief een drankje.

Gegevens

Datum:
18 september
Tijd:
14:00 - 16:00
Evenement Categorieën:
, , , ,

Locatie

Bibliotheek Bibliorura
Neerstraat 11-13
Roermond, Limburg 6041 KA Nederland
+ Google Maps