Laden Evenementen

Boekpresentatie ‘Gebrook in andere tijden’

25 juni @ 14:00

Deel dit:
Share

Op zaterdag 25 juni om 14:00 uur presenteert Michel van Smoorenburg zijn boek Gebrook in andere tijden in de bibliotheeklocatie te Echt. Het eerste exemplaar zal daar aan wethouder Inge Minkenberg van het College van Burgemeester & Wethouders van Echt worden overhandigd.

In dit boek over Gebrook (Gebroek), een gehucht van 225 inwoners vlak bij Echt, staan persoonlijke verhalen en herinneringen centraal. Het boek gaat over het alledaagse leven van vroeger.
Er zijn tien (oud-) bewoners geïnterviewd, die uit eigen belevenissen en uit de verhalen van hun (groot)ouders hebben geput. Het boek gaat terug tot de 19de eeuw, waarbij de bouw van de Sint-Annakapel in 1896 als een historisch ijkpunt wordt gezien.

Michel van Smoorenburg woont sinds 1997 in Gebrook en is sinds 2002 bestuurslid van Buurtvereniging Gebrook. Michel werkt bij het UWV als arbeidsmarktanalist en heeft geen ervaring in de journalistiek, maar wel interesse in mensen en geschiedenis. Met deze uitgangspunten is hij op pad gegaan om tien (oud-)bewoners te interviewen.

Het boek is tevens te koop tijdens de boekpresentatie. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd de presentatie in de bibliotheek, Bovenstestraat 11 in Echt, bij te wonen.
Meer informatie via www.dedomijnen.nl/bibliotheek.

Gegevens

Datum:
25 juni
Tijd:
14:00
Evenement Categorieën:
, , , ,

Locatie

Bibliotheek Echt
Bovenstestraat 11
Echt, Limburg Nederland
+ Google Maps