Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bockerijders

29 oktober @ 08:30 - 17:00

Selecteer de tekst voor spraak (Nederlands).
Deel dit:
Share

De Hertog Jan Brouwerij in Arcen is op zaterdag 29 oktober het vertrekpunt voor een nieuw gravelavontuur in Noord-Limburg: Bockerijders! Routebouwer Gijs Bruinsma en local gravel experts Johan Hauser en Carlo van Nistelrooy lieten zich inspireren door de mythische Bokkenrijders: De roversbende op duivelse bokken die op strooptocht door het landschap vlogen. Deelnemers kunnen kiezen uit drie verschillende afstanden: 80, 110 of 130 kilometer door de ruige natuur van het herfstachtige Limburgse landschap. Na afloop genieten Bockerijders nog lang na met vers gebrouwen bockbier en de Limburgse specialiteit zuurvlees bij de iconische Brouwerij van Hertog Jan.

In de voetsporen van de Bokkenrijders
Bockerijders is geïnspireerd op de 18e eeuwse roversbende die een pact met de duivel sloot en zich volgens de legende op vliegende bokken verplaatste. De mythische Bokkenrijders schoten zo snel door het Limburgse landschap dat men dacht dat ze wel moesten vliegen. Op de laatste zaterdag van oktober treden gravellers in de voetsporen van de roversbende. De vliegende bok is anno 2022 ingeruild voor een gravelbike waarmee de Bockerijders op verkenning gaan door Nationaal Park Maasduinen en Nationaal Park De Meinweg. Deze natuurgebieden strekken zich uit over meer dan 60km2 aan duinen, bossen, heide, laagveen, beekdalen, vennen en tellen een schat aan onontdekte paden. Deelnemers vliegen over onontdekt gravel door het ruige landschap en worden onderweg goed verzorgd met barista koffie en uitgebreide bevoorradingsposten.

Herfst = Bockbier
De iconische Hertog Jan Brouwerij in Arcen is gekozen als start- en finishlocatie waar deelnemers na de herfstachtige tocht worden onthaald met lokaal gebrouwen bockbier. Bockerijders vindt plaats tijdens het jaarlijkse bockbierweekend. De brouwerij ligt ingeklemd tussen de Maas en de Duitse grens. Een mooie gelegenheid om de gravelpaden van het Brachter Wald en de Kahlbergsche Heide van onze oosterburen te ontdekken. Teruggekomen bij de Hertog Jan Brouwerij komt de geur van mout en het met Bockbier bereidde Limburgse zuurvlees de deelnemers tegemoet. Er zal nog lang worden nagepraat in de sfeervolle setting van de brouwerij waar live muziek op de achtergrond klinkt.

Deelname aan Bockerijders kost 32,50 euro per persoon. Het complete deelnemerspakket staat op www.truegrit.cc/bockerijders. Tevens is het mogelijk om na de tocht een speciale bockbierrondleiding te boeken in de Hertog Jan Brouwerij.

Programma zaterdag 29 oktober

  • 8:30 – 09:30: aanmelden en koffie
  • 9:00 – 10:00: vrije start en fietsen
  • 12:00 – 17:00 – Afterparty met friet, zuurvlees, bockbier en zicht op de Hertog Jan Brouwerij

Gegevens

Datum:
29 oktober
Tijd:
08:30 - 17:00
Evenement Categorieën:
, , , , , , ,

Locatie

Hertog Jan Brouwerij
Kruisweg 44
Arcen, Limburg 5944 EN Nederland
+ Google Maps