Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Bloesem2daagse 2022

23 april - 25 april

Selecteer de tekst voor spraak (Nederlands).
Deel dit:
Share

Voorinschrijving via onze website is nu mogelijk!
Een uniek wandelevenement in Limburg.

Wandelen door het Zuid-Limburgse heuvelland, genieten van de bloesem aan de fruitbomen én onderweg een lekkere versnapering! Kies voor de afstand die bij je past en je hebt een perfect weekend.

Op zaterdag 23 en zondag 24 april 2022 organiseert Wandelvereniging Vilt alweer voor de 9e keer het traditionele wandelweekend door de Zuid-Limburgse bloesemwereld.

De start vindt dit jaar plaats vanaf zaal Amicitia, Bredeweg 25 in Banholt. In de directe omgeving is voldoende gratis parkeergelegenheid.

De afstanden van de uitgezette wandelingen zijn 8, 14, 21, 28 en 42 kilometer. Je kunt ervoor kiezen om beide dagen te wandelen, maar alleen op de zaterdag of op de zondag is uiteraard ook mogelijk.

Voor de jeugd van 6 tot 14 jaar is op zondag de BOEMTOCHT uitgezet met een afstand van 8 kilometer. Met onderweg leuke spellen en diverse verrassingen.

Wandelvereniging Vilt zal per elke gestarte wandelaar tijdens de Bloesem2Daagse een bedrag doneren aan Giro 555 om vluchtelingen uit Oekraïne te ondersteunen. Er zullen ook collectebussen in het startlokaal staan, zodat de wandelaars zelf ook een bedrag kunnen doneren. Het totaalbedrag zal worden overgemaakt aan Giro 555.

Praktische informatie:
De starttijden voor de diverse afstanden zijn:
42 km. van 07.00 tot 09.00 uur
28 km. van 07.00 tot 10.00 uur
21 en 14 km. van 07.00 tot 12.00 uur
8 km. van 09.00 tot 13.00 uur.

Inschrijven:
Vooraf inschrijven via de website van Wandelvereniging Vilt is mogelijk tot en met 22 april 2022 (www.wandelverenigingvilt.nl)!
Het inschrijfgeld bedraagt dan e 8,- voor beide dagen of e 4,- per dag en per persoon. Leden van erkende wandelverenigingen of bonden ontvangen een korting van e 1,- (bij vermelding van het nummer van de bondspas).

Ter plaatse inschrijven is ook mogelijk; het inschrijfgeld bedraagt dan e 5,- per persoon.
Het IVV-stempel is aanwezig en de sticker is verkrijgbaar voor e 0,20.

Onderweg / de routes:
Alle routes bieden mooie doorkijkjes in het heuvellandschap en prachtige vergezichten, langs fraaie hoog- en laagstamboomgaarden. Als deze in bloei staan is het hier een waar genot om te wandelen. De 2daagse, waarin je de lente voelt, ruikt en proeft, is een aanrader voor iedere wandelaar, sportief of recreatief, alleen of in gezinsverband of met vrienden. Onderweg kunnen de wandelaars, zoals altijd, gebruik maken van allerlei ondersteunende faciliteiten zoals EHBO-verzorging, koude en warme dranken, soep, belegde broodjes en Limburgse vlaai. Dit alles tegen redelijke prijzen.

De BOEM-tocht op zondag 24 april is er voor gezinnen met kinderen en jeugdige wandelaars. Deze tocht met een lengte van 8 kilometer is een echte ontdekkingstocht met demonstraties van de brandweer en legerjeeps. Ook zijn er diverse oudhollandse spelen.

(advertentie)

De routes wisselen op beide dagen, je loopt dus niet twee dagen dezelfde wandeling.

Op zaterdag gaat de route door de omgeving van Sint Geertruid (8 km.), naar en rond ’s Gravenvoeren (14 en 21 km.) en St-Martensvoeren (28 km). De route van de 42 km. gaat door naar de abdij van Val Dieu.

Op zondag gaat het rondom Sint Geertruid (8 km.), naar en rond Eckelrade (14 en 21 km.), naar Bemelen (28 km.). De wandelaars van de 42 km. lopen nog een extra lus naar Houthem.

Uiteraard ontbreken de typische Limburgse streekproducten niet. Tijdens de wandeling wordt de wandelaars weer een stuk fruit aangeboden.

De Bloesem2daagse vindt plaats onder auspiciën van de kWbn en gaat onder alle weersomstandigheden door.

Locatie

Amicitia
Bredeweg 25
Banholt, Limburg Nederland
+ Google Maps