Deel dit:
Share

Ben je net klaar met de middelbare school of heb je net een MBO opleiding afgerond en wil je verder groeien in je carrière? Dan is het tijd om op speurtocht te gaan naar de perfecte opleiding voor jou. Het volgen van een opleiding is een goede manier om jouw carrière naar hogere levels te tillen. Om een goed beeld te krijgen van de opleidingen die er zijn is het goed om zoveel mogelijk informatie te vinden over de opleiding. In dit artikel hebben we dat alvast voor je gedaan voor twee opleidingen. Lees de samenvattingen hier!

Opleiding orde en veiligheid
Een opleiding orde en veiligheid is voor mensen die veel verantwoordelijkheid voelen als het gaat om de landelijke veiligheid. Hierbij wordt de handhaving van openbare ruimtes en de veiligheid van iedereen bedoeld. Wanneer jij je hierin kan vinden is het goed om jezelf te versterken met kennis en vaardigheden die dit gevoel van verantwoordelijkheid complimenteren.

Bij de opleiding orde en veiligheid krijg je meer kennis van wet- en regelgeving die relevant is voor de functie waarvoor een opleiding orde en veiligheid je voor opleidt. Daarnaast is het nodig dat je een teamplayer bent. Het is namelijk belangrijk dat je het algehele belang voorop zet. Dit samenwerken doe je niet alleen binnen je eigen team, maar soms is het ook nodig om samen te werken met instanties als de politie, marechaussee en gemeenten.

Na een opleiding orde en veiligheid kan je ervoor kiezen om een HBO opleiding als vervolg opleiding te doen. De beste HBO opleidingen die goed aansluiten op de opleiding orde en veiligheid zijn criminologie en integrale veiligheid.

https://www.bestuursacademie.nl/burger-en-publiekszaken.html

Opleiding burgerzaken
Een opleiding burgerzaken kan veel betekenen. Het is namelijk een algemene term om meerdere afdelingen aan te duiden die allemaal te maken hebben met burgerzaken.

Voor mensen die een opleiding binnen burgerzaken willen volgen is vakkennis de onmisbare factor. Met vakkennis wordt bedoeld dat je je ontwikkeld en altijd zal blijven ontwikkelen. Hierdoor zal je altijd up-to-date blijven met je kennis.

Een aantal afdelingen binnen burgerzaken zijn:

  • Front office
  • Cursussen voor ervaren medewerkers
  • Dienstverlening

Binnen deze opleidingen zijn weer kortere cursussen te vinden. In principe is de opleiding burgerzaken een opleidingstraject die uit twee delen bestaat, namelijk: het praktijkgerichte deel en het diplomastelsel burgerzaken dat via de NVVB PublieksAcademie gegeven wordt.

Spread the word. Share this post!