Deel dit:
Share

Ze zijn dol op het geluid van ronkende motoren en kicken op snelheid. Er wordt gezegd dat de eerste autorace georganiseerd werd op de dag dat de tweede auto gebouwd was. Dat is natuurlijk overdreven maar het is wel een feit dat motorraces een grote aantrekkingskracht hebben. De uitzendingen van de Grand Prix op televisie worden druk bekeken. Ook bij sportgokkers zijn races met motoren en autoraces populair. Elke aanbieder van sportweddenschappen heeft Formule 1 opgenomen in zijn aanbod. Maar wie zijn of waren de strafste piloten op het circuit? Dat lees je in onderstaand artikel.

Lewis Hamilton op de voet gevolgd door Max Verstappen
Lewis Hamilton staat aan de leiding in de Formule 1 met 246,5 punten. Hij wordt op de voet gevolgd door onze nationale trots Max Verstappen met 244,5 punten. De derde in ranking, Valtteri Bottas staat met 151 punten al een flink eind achter. Het is dus spannend in de Formule 1 sport en dat voelen ze ook bij de aanbieders van sportweddenschappen waar gokken op Formule 1 toeneemt. Een overzicht van de bookmakers die waarschijnlijk weddenschappen op deze sport zullen aanvaarden in Nederland, vind je hier.
Is Lewis Hamilton momenteel de beste Formule 1 racer aller tijden? In 2020 brak hij het record van Michael Schumacher van 91 raceoverwinningen in de Formule 1 maar of hij de beste is in de geschiedenis is moeilijk te vergelijken. De auto van Hamilton is natuurlijk veel beter dan die van zijn voorgangers.

Juan Manuel Fangio eerste beste Formule 1 piloot
Wat we wel met zekerheid kunnen zeggen is dat Juan Manuel Fangio, met de bijnamen ‘El Maestro’ of het iets minder flatterende ‘El Chueco’, de eerste beste Formule 1 rijder was. Nog voor er allerlei racetheorieën en technieken ontwikkeld werden, reed Fangio de concurrentie van zich af tijdens het eerste decennium van de Formule 1 races. In totaal won hij vijf titels, een record dat bijna vijftig jaar standhield. Met iets meer dan 46% blijft hij de piloot met het hoogste winstpercentage aller tijden.

Jonge Kenny Roberts introduceert knietje aan de grond
Motorrijder Kenny Roberts was de jongste piloot die in zijn eerste jaar dat hij deelnam aan een GP-kampioenschap, won in de hoogste klasse. Hij was ook de eerste Amerikaan die een wereldtitel won in het 500cc-motorkampioenschap. Van 1978 tot 1980 won Kenny Roberts drie GP-titels. Maar het waren niet alleen de trofeeën en titels die hij behaalde die van Kenny Roberts een motorrace-ster maakten. Zijn rijstijl was zeer invloedrijk en maakte hem tot een van de grootste rijders aller tijden. Hij was de eerste piloot die de bochten nam met de knie aan de grond, wat leidde tot grote veranderingen in de manier waarop er geracet werd op het circuit.

Sébastien Loeb beste rallyrijder aller tijden
Sébastien Loeb wordt algemeen beschouwd als de beste rallyrijder aller tijden. Voordat hij eind 2012 op pensioen ging had hij sinds 2004 elk jaar het Wereldkampioenschap rally gewonnen. In 2013 verbrak hij in de Pikes Peak het record met liefst anderhalve minuut.

Spread the word. Share this post!