Laden Evenementen

Zandsculpturenfestival in GaiaZOO

19 april - 16 september

Deel dit:
Share

In het voorjaar van 2022 worden, verdeeld over de hele ZOO, 10 magische zandsculpturen gecreëerd door de beste zandkunstenaars! De zandbeelden blijven staan tot in het najaar.

19 april – 25 mei → ZOO van ZAND
De aftrap van zandsculpturenfestival ZOO van ZAND. In de meivakantie 2022 volg je de zandcarvers in hun reis naar het eindresultaat, gebaseerd op hun ontwerp. Alle beelden zullen eind mei klaar zijn. ZOO magisch!

Gaia is de godin van de aarde en die aarde bestaat voor een groot deel uit zand. Zand is overal: het vormt duinen, stranden en woestijnen en is een bouwsteen voor dier en mens.

LIMBURGS ZAND
Er zijn veel soorten zand: los zand glipt door de vingers, maar met het juiste zand kun je kastelen bouwen. En precies zo’n zand zit in de bodem van Zuid-Limburg. Daarom hebben we zandkunstenaars gevraagd om met ‘ons zand’ sculpturen van hun favoriete dieren te creëren, verdeeld over de vier gebieden van GaiaZOO: Taiga, Limburg, Rainforest en Savanna.

Met een GaiaZOO abonnement volg je het hele proces van A tot Z(and)!

Nagenieten t/m de herfstvakantie!
Dankzij een speciale vernislaag, is een zandsculptuur bestand tegen weer en wind. De kunstwerken zijn daarom tot het najaar in de ZOO te bewonderen.

Locatie

GaiaZOO
Gaiaboulevard 1
Kerkrade, Limburg 6468 PH Nederland
Telefoon:
045 567 60 70
Bekijk de site van Locatie