Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Waterwandeling in Nationaal Park De Maasduinen

15 mei @ 10:00

Deel dit:
Share

Op zondag 15 mei om 10.00 uur vindt er in Nationaal Park De Maasduinen een excursie plaats. De wandeling start vanaf het Bezoekerscentrum De Maasduinen, Bosserheide 3E , 5855 EA in Well. De excursies zijn gratis. Denk aan stevig schoeisel. Aanmelden is verplicht voor deze excursie [vol=vol] via www.limburgs-landschap.nl/kalender.

Nationaal Park De Maasduinen is een samenwerkingsverband van streekbewoners, IVN Limburg, de gemeentes Bergen en Gennep, Staatsbosbeheer en Stichting het Limburgs Landschap. Om het publiek van de rijkdom aan natuur in de Maasduinen te laten genieten zijn er overal wandelroutes uitgezet en worden er ook publieksactiviteiten georganiseerd. Het hele jaar door zijn er afwisselende excursies.

Water heeft een belangrijke rol gespeeld tijdens de vorming van het landschap van Nationaal Park De Maasduinen. In vroegere tijden stroomden namelijk zowel de Rijn als de Maas door dit gebied. Er zijn nog steeds sporen te vinden van het stroomgebied van de Rijn. Doordat er zoveel zand en grind in de bodem zit is er in het verleden ook veel afgegraven. Hierdoor ontstonden grote plassen zoals het Reindersmeer en het Leukermeer. Tijdens deze excursie vertellen Maasduinengidsen meer over de ontstaansgeschiedenis van het gebied.

Foto: Stichting het Limburgs Landschap, Lia Oosterwijk

Locatie

Bezoekerscentrum De Maasduinen
Bosserheide 3E
Well, Limburg 5855 EA Nederland