Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Wandelen en muziekoptredens bij De Pelen

15 mei

Deel dit:
Share

Op zondag 15 mei biedt Staatsbosbeheer muziek van Jee & Vee op het Peelpodium en een excursie in de Paardenbegrazing van De Groote Peel. Je kunt eerst lekker wandelen en daarna uitrusten en genieten van muziek, want de excursie start om 11.00 en uur en de optredens zijn om 13.30 en 15.00 uur. Het buitencentrum De Pelen ligt aan de Moostdijk 15 in Ospel.   

Over de berg en tussen de pony’s
Het Nationaal Park De Groote Peel is een hoogveengebied; weids, waterrijk en met veel vogels. Maar dit bijzondere natuurgebied heeft ook een ander gezicht. Aan de oostzijde is een zandrug waar geen veen in de ondergrond zit. Dit deel van De Groote Peel biedt een andere beleving. Met een prachtig uitzicht vanaf ‘De Berg’, het hoogste punt van het nationaal park. Op zondag 15 mei kan je, samen met een Peelgids, de Paardenbegrazing ontdekken. De gids vertelt over de natuur en cultuurhistorie. Onderweg kom je de Shetlander pony’s die het gebied begrazen tegen.

De excursie door de Paardenbegrazing start om 11.00 uur bij de balie van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. De route is ongeveer 7 kilometer en duurt 2,5 uur. Deelname kost € 7,- per persoon en reserveren is noodzakelijk via www.staatsbosbeheer.nl/paardenbegrazingpelen

Let op: op zondag 15 mei geen tijd? Er is ook een excursie door de Paardenbegrazing op zondag 19 juni, 14 augustus, 21 augustus en 4 september. 

Peelpodium met Jee & Vee
Van mei t/m september is er bijna elke zondag muziek op het Peelpodium van buitencentrum De Pelen. Op zondag 15 mei speelt het muzikale duo Jee & Vee; twee gerenommeerde Brabantse muzikanten die hun sporen in de muziekwereld ruimschoots hebben verdiend. Zij brengen een mix van 60’s en 70’s nummers, bestaande uit de wat oudere blues, pop en singer-songwriters nummers. Uiteenlopend van de Stones, Elvis, Van Morrison, JW Roy en CCR.

Jee & Vee speelt twee sessies; om 13.30 en 15.00 uur in het overdekte Amfitheater van het Buitencentrum. Entree is een vrijwillige bijdrage die ten goede komt aan de organisatie van het Peelpodium. Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/peelpodium

Locatie

Buitencentrum De Pelen
Moostdijk 15
Ospel, Limburg Nederland