Zorgboerderij ‘De Haam’ vanaf november ook op zaterdag open

Terug Google Maps

In Veulen ligt het agrarisch familiebedrijf van Familie Janssen. Zij combineren het houden van vrije uitloop kippen bekend van “het Vriendelijkste ei van Nederland” met labrador en teckel kennel Janslust, een grote kudde schapen die o.a. ingezet wordt bij natuurbeheer én een zorgboerderij.

Al bijna 13 jaar bieden Gerdie en Annerie Janssen dagbesteding aan onder de naam ‘Zorgboerderij De Haam’. De cliënten zijn veelal zelfstandig wonende ouderen die ondersteuning nodig hebben wegens ouderdom, sociaal isolement, ziekte of handicap. Nadat een flinke verbouwing afgelopen zomer gaan de openingstijden van de zorgboerderij uitbreiden: de cliënten kunnen vanaf 1 november ook op zaterdagen terecht.

Annerie en Gerdie Janssen zijn samen verantwoordelijk voor Zorgboerderij ‘ De Haam’. Met behulp van professionele medewerkers, stagiaires en vrijwilligers wordt er inclusieve zorg aangeboden. Familie Janssen ziet het als een grote meerwaarde voor de cliënten én eventuele mantelzorgers dat de zorgboerderij ook op zaterdag open is. Annerie: “De dagen van onze cliënten kunnen beter verdeeld worden over de week. Het weekend wordt onderbroken waardoor de draagkracht van de mantelzorgers beter in evenwicht is.”

Zorgboerderij ‘de Haam’ staat voor deskundigheid en menselijke begeleiding waarbij respect, ontspanning, gezelligheid en herkenbaarheid voorop staat. Annerie: “Er heerst een sfeer van openheid bij ons waardoor onze cliënten zich zeer welkom, veilig en vertrouwd voelen. Binnen ‘De Haam’ wordt ieder mens gerespecteerd en door medewerkers ingespeeld op de mogelijkheden van onze cliënten. Hierdoor kunnen wij betere persoonlijke ondersteuning bieden bij het maken van zijn of haar keuzes”.

Het uitgangspunt van Zorgboerderij ‘ De Haam’ is daarom dat iedereen die iets kan en wil doen, hiervoor de mogelijkheid krijgt. Op de boerderij van familie Janssen kunnen de cliënten alle seizoenen volop beleven door middel van het ervaren en genieten van de buitenlucht, de dieren en de omgeving. “Niets moet, alles mag!” vult Gerdie enthousiast aan. “Op onze boerderij gebeurt altijd wel iets, wat de cliënt thuis weer kan vertellen. Dus neem gerust eens contact met ons op voor meer informatie. Ook mensen die vrijwilligerswerk zoeken of studenten die een opleiding in de zorg volgen zijn van harte welkom!

Meer informatie: www.dehaam.nl

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Zorgboerderij 'de Haam'


Veulen

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed