Zomerexpositie World Art house

Terug Google Maps

Vanaf Pinksteren is er weer een nieuwe expositie te bewonderen in de galerie en beeldentuin van World Art house. Het thema van deze tentoonstelling is ‘DESIGN ENZO’. Binnen is er werk te zien van Piet Brummelbos, Maartje van Deursen en CorIne van der Werf.

Piet Brummelbos vervaardigt met name lichtobjecten, waarbij hij met passie hout, metaal en glas combineert . Alle werkstukken worden met de hand gemaakt. Een regelmatige zoektocht naar nieuwe materialen zorgt er voor dat hij veel in de natuur van landgoed Twickel bij Delden vertoeft. Tevens leveren renovaties aan historische gebouwen en boerderijen voor hem het mooiste ‘doorleefde’ hout met een verhaal op. Bij de glasblazer of antiquair wordt het glas geselecteerd dat als kap kan dienen. De smid maakt waarnodig de metalen onderdelen die voor de voet worden gebruikt.

Maartje van Deursen is meubelontwerper en – maker. Maartje komt uit een familie van fruittelers en zij groeide op tussen de kersen- en appelbomen. De keuze om meubelmaker te worden was dan ook min of meer een verrassing. Inmiddels heeft zij al meer dan 25 jaar ervaring. Cambium is een nauwelijks zichtbaar laagje cellen in bomen en struiken, vlak onder de boombast. Hier vindt de diktegroei van de boom plaats, het is het meest levende deel van de boom. De meubelmaker bestaat bij de gratie van het cambium en dat is de reden dat zij haar bedrijf Cambium Meubels heeft genoemd. Voor deze expositie heeft zij een paar schitterende voorbeelden van haar kasten en wandmeubels geselecteerd.

Corine van der Werf uit Baarn is zowel kunstenaar als designer. De rode draad in haar toegepaste werk is het creëren van woon- en werkomgevingen waar harmonie, rust en levendig geïnspireerd werken elkaar afwisselen. Corine van der Werf adviseert bij het transformeren van woning of kantoor in een inspirerende en bezielde plek. Voor deze expositie bij World Art House heeft zij een aantal van haar glasvezel lampen uitgezocht.

In de tuin staan werken van Marjolein Markink, Pim Timmermans en Joop van Ulden. Marjolein Markink heeft de kunstacademie in Arnhem gevolgd, is daarna gaan varen en woont en werkt nu op een schip dat in de uiterwaarden van de IJssel ligt. Zij werkt zowel in hout als metaal. Voor deze expositie heeft zij een aantal houten ‘insecten’ banken gemaakt. Ook is haar fantastische grote metalen pauwenbeeld te bewonderen.

Pim Timmermans uit Heijthuijzen ziet tijdens haar werk als product data engineer bij een machinefabriek regelmatig wat er na het maken / reviseren van onderdelen voor machines aan restproduct overblijft. De verschillende vormen, materialen en ook kleuren fascineren haar. In het alledaags metaal ’afval’ ziet zij de potentie van een kunstwerk. Zij combineert dit restmateriaal tot veelal abstracte kunst. Een mooi voorbeeld van optimale recycling!

Keramist Joop van Ulden uit Brummen is een oude bekende voor de regelmatige bezoeker van World Art House. Zijn unieke vogelhuizen hebben al menig vogelpaar een unieke broedplaats bezorgd. Naast hun kunstzinnige uitstraling zijn deze vogelhuisjes ook praktisch: geen marter of ander roofdier kan het nest verstoren en ze zijn bestand tegen weer en wind, dus ze gaan jaren mee. Elk huisje is uniek. Sommigen hangen aan de bomen en anderen staan op palen.

De galerie en beeldentuin is gevestigd op het Elsteren in Well en is geopend van donderdag tot en met zondag tussen 11.00 en 17.00 uur.

Share
Meer informatie

Contactgegevens

World Art house

Elsteren 11
5855 AS Well

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed