Zomerexpositie ‘Hout Moet’

Terug Google Maps

In de galerie en beeldentuin van World Art House in Well valt deze zomer veel te genieten. Tot eind september staan de kunstwerken van een tiental houtkunstenaars en designers in deze prachtige omgeving.

Ronald Oosting werkt bij voorkeur in moereik, dit is eikenhout dat duizenden jaren in de grond heeft gelegen en door de inwerking van zuren pikzwart en keihard is geworden. Hij benadrukt de oorspronkelijke vorm van het hout in zijn subtiele vrouwfiguren.

Stephan Siepermann combineert vakmanschap met nieuwe functionaliteit en zo ontstaan er meubelen met een knipoog. Daar is zijn ‘Aniwall Gorilla’ een mooi voorbeeld van. Voor de sigarenliefhebber maakt hij een unieke ‘Humidor’.

Arlette Rieken combineert poëzie met onverwachte producten die met de hand gemaakt worden. Speciaal voor deze tentoonstelling maakte zij de serie ’Iwoodend’.

Jurriaan Kalkman specialiseert zich in het hout draaien wat leidt tot een serie prachtige vazen en schalen van o.a. taxus, robinia en essenhout. De warme kleurschakeringen en de jaarringen van de verschillende houtsoorten komen hier prachtig naar voren. Otto Koedijk wil graag de speelse kant benadrukken met zijn beesten, bollen en tastpuzzels.

De houtsnijders Frans Bosman en Lau Wijnhoven weten prachtige vormen te ‘beeldhouwen’ uit uiteenlopende houtsoorten. Zij werken zowel abstract als figuratief. Zij zullen deze zomer een aantal keren aanwezig zijn bij World Art House om een demonstratie te geven.

Marjolein Markink toont markant werk in de vorm van vuurvogels, die in de schitterende tuin mooi tot hun recht komen.

Richard Scholten uit Venray maakt naast prachtige meubelstukken ook schitterende fruitschalen. Hij verlijmt met eindeloos geduld en precisie de verschillende delen tot een verbluffend eindresultaat.

Op het podium in de galerie tenslotte staat een schitterend zwevend bed van de hand van Jaap Glandorff. De matras bestaat uit een combinatie van houtkrullen en boekweitkaf. Garantie op een goede nachtrust verzekerd. Kortom reden genoeg om eens een kijkje te nemen bij World Art House in Well.

De tuin is geopend van donderdag tot en met zondag van 11.00 – 17.00 uur.

Share
Meer informatie

Contactgegevens

World Art House in Well

Elsteren 11
5855 AS Well

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed